funiQ logo

Obornaki egzótás erdei pihenőhely

obornaki erdei iskola
Obornaki erdei iskola Fotó: Kovács Károly

Gyalogos túrák

Obornak „Kékvándor 2” gyalogos túra A körülbelül 2 óra időtartamú gyalogos túra az Országos Kéktúra Rockenbauer Pálról elnevezett zalai szakaszát tartalmazza Obornaktól a Zsigárdi Erdei Lakig. A túra kiválóan alkalmas arra, hogy több túraútvonalat összekapcsolva (Kistolmácstól Újudvarig) bejárjuk Dél-Zala kéktúra útvonalait.

Obornak „Kerekvári kerülő” gyalogos túra A körülbelül 2 órás gyalogos túra szervezhető családi programként, de iskolai osztály kirándulására is kiválóan alkalmas (történelmi ismeretek bővítésére is módot enged). A túra során a zalai erdők természeti értékeivel és egy Árpád-kori fa lakótorony földsánc maradványaival ismerkedhetünk meg.

Obornak „Mamutfenyő kör” gyalogos túra A körülbelül 1-1,5 óra időtartamú gyalogos túra családi kiegészítő programnak és iskolai osztály erdőbemutató kirándulásának is alkalmas. A túra során a zalai erdők természeti értékeivel ismerkedhetünk meg. A túra egyedi jellel van megjelölve (sötétzöld hegyes csúcsú háromszög – stilizált fenyő).

Obornak Vár-hegy gyalogos túra A közel 3 óra időtartamú gyalogos túrát családoknak és osztálykirándulásokra is ajánljuk. A túra során a zalai erdők természeti értékeivel és Vár-hegy területén elhagyott XX. századi katonai objektumok maradványait ismerhetjük meg.

Kerékpáros túrák

„Háromfalu” kerékpáros túra Obornak erdei pihenőhelyről Az útvonal mentén három települést érintünk, bár ezek közül Obornak közigazgatásilag nem önálló, Eszteregnyéhez tartozik. A zalai erdőkkel és jellegzetes kistelepülésekkel tarkított kerékpáros túra 1-2 óra alatt teljesíthető. Az útvonal jelentős része aszfaltos út vagy jól karbantartott földút.

Várdombi kerekezés Obornak erdei pihenőhelyről Az 1-2 óra alatt teljesíthető kerékpáros túra változatos élményeket nyújt a család minden tagjának. A túra során a zalai erdők természeti értékeit és elhagyott katonai objektumok maradványait ismerhetjük meg. Az útvonal jelentős része kiépített erdészeti út, kisebb része közepes minőségű földút.

Erdei barangolás két keréken Obornaktól Oltárcig A kerékpáros túra Obornak és Oltárc között a Márki-erdő jelentős részét bejárja, ízelítőt adva a környék szépségeiből. A kerékpáros túra 3 óra alatt teljesíthető, de gyakorlott erdei kerekesnek kell lenni, mert az út sok emelkedőt és rengeteg kanyart tartalmaz.

A GO IN NATURE projekt együttműködő partnerei