funiQ logo

Kálócfa "Mókus" erdei kirándulóhely

Kálócfa, "Mókus" erdei kirándulóhely, pihenő
Kálócfa, "Mókus" erdei kirándulóhely, pihenő Fotó: Kovács Károly

Gyalogos túrák

„Fenyves túra” – kistúra a Mókus erdei kirándulóhely környékén A közel 1,5 óra időtartamú gyalogos túra szervezhető családi vagy iskolai osztálykiránduló programként is. A terep közel sík, így kisebb gyermekekkel is könnyen teljesíthető. A túra során a zalai erdők növénytársulásaival ismerkedhetünk meg. Kiemelt fafajta a területen az erdei- és a feketefenyő.

„Három patak” – gyalogos nagytúra a Mókus erdei kirándulóhely környékén A közel 4 órás gyalogos túra során Zala vízfolyásokban gazdag síkvidéki részeivel ismerkedhetünk meg egy kis kultúrtörténeti kitérővel (KALOT mozgalom). A terep közel sík, de a vízfolyásokon való átkelés (kiemelten a Kerkán Kerkaújfalu közelében) körültekintést igényel.

Kerékpáros túrák

„Kerka menti tekergő” kerékpártúra A kb. 1 óra időtartamú kerékpáros túra kiválóan alkalmas kezdő kerékpározó családok számára, mivel a terepviszonyok kedvezőek, és a patakokkal tűzdelt táj változatos élményeket kínál. A túra során a Zala vízfolyásokban gazdag síkvidéki részeivel ismerkedhetünk meg egy kis kultúrtörténeti kitérővel.

„Haranglábak földje” kerékpártúra Mókus erdei kirándulóhelytől A félnapos kerékpáros túra kiválóan alkalmas a népi építészet iránt érdeklődő iskolai csoportoknak, baráti társaságoknak, hogy a kedvező terepviszonyokat kihasználva betekintést nyerjenek a Kerka-menti síkság természeti és kulturális értékeibe. A túra kiemelt látnivalói a haranglábak és templomok.

„Három patak kerülő” kerékpártúra Mókus erdei kirándulóhelyről A 2 óra időtartamú kerékpáros túra kiválóan alkalmas kezdő kerékpározó családok számára, mivel a terepviszonyok kedvezőek, és a patakokkal tűzdelt táj változatos élményeket kínál. A túra során elhagyjuk a Zalai dombvidéket és a patakokkal szabdalt Lenti síkságon teszünk kirándulást.

A GO IN NATURE projekt együttműködő partnerei