funiQ logo

Két part között (Balatonszemes-Tihany-Révfülöp, 64 km)

Töltsd le az útvonalat GPX-fájlként a GPS eszközödbe!
Teljes táv: 65 km
Össz. emelkedő:  300 m
Össz. lejtő: -300 m
Magasság max.: 142 m
Magasság min.: 100 m

Útvonal: BalatonszemesBalatonszárszóBalatonföldvárSzántódSzántódpusztaTihanyAszófőÖrvényesBalatonudvariBalatonakaliZánkaBalatonszepezdRévfülöpBalatonboglárBalatonlelleBalatonszemes

Akik szeretik kombinálni a biciklizést és a hajózást, biztosan kedvet kapnak ehhez a túrához. Balatonszemesről induló körtúra, amelynek kuriózuma, hogy a Balaton mindkét partját érinti a Révfülöp–Balatonboglár közti menetrend szerinti hajójárat és a tihanyi rév segítségével. A vadregényes Tihanyi-félsziget után csendes északi parti falvakon át haladunk, ahol a kisebb emelkedőkért cserébe rengeteg látnivalót kapunk. Egészen Révfülöpig megyünk, ahol a menetrend szerinti járattal áthajózunk Balatonboglárra, ahonnan a part menti úton biciklizve érünk vissza Balatonszemesre.

Indulás előtt tájékozódjunk a hajó menetrendekről!

bicikliket szállít a komp
Bicikliket szállít a komp Fotó: funiQ

Útvonal

Balatonszemesen a vasútállomás melletti ingyenes parkolótól indulhatunk. A vasútállomás előtt elhaladva rögtön a barátságos Fenyves parkba érünk, és nemrég épített, térkő burkolatú kerékpárúton gurulunk a magaspart tövében. Kiérünk a Tompa Mihály utcára, amelynek végén jobbra fordulunk, majd 100 méter után balra térünk a 7-es úttal párhuzamosan futó kiépített kerékpárútra. Majd 1500 méteren át tart a kifogásolható minőségű bringaút, de a végén vigasztalást találunk egy kerékpáros pihenő képében.

pihenés a fák árnyékában a Balaton partján
Pihenés a fák árnyékában a Balaton partján Fotó: funiQ

Szárszóra értünk, ahol immár a vasút túloldalán, kis forgalmú mellékutcákon vezet utunk a központi parkig. Itt találjuk az impozáns József Attila-emlékművet, míg a költő emlékmúzeumát kicsit feljebb, a róla elnevezett utcában látogathatjuk meg. A parktól – itt található a Központi strand is – a vasúttal párhuzamos Jókai utcán tekerünk ki Szárszóról. Útközben több helyen is lemehetünk fürödni a karnyújtásnyira lévő Balatonhoz.

Földvár felé félúton az utca neve megváltozik: a Rákóczi Ferenc utcán érjük el a Nyugati szabadstrandot, és ugyanitt csábít megállásra a Bor és Bringa nevű frissítőállomás.

útszakasz a Fenyves parkban
Útszakasz a Fenyves parkban Fotó: funiQ
  • József Attila-emlékmű
    József Attila-emlékmű Fotó: funiQ
  • József Attila emlékház
    József Attila emlékház Fotó: funiQ
  • Csukás Színház
    Csukás Színház Fotó: funiQ
  • Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont, kiállítóhely és kilátó egyben
    Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont, kiállítóhely és kilátó egyben Fotó: funiQ
  • Galamb-sziget, a Balaton egyetlen szigete
    Galamb-sziget, a Balaton egyetlen szigete Fotó: funiQ
  • szökőkút a Platán étterem előtt
    Szökőkút a Platán étterem előtt Fotó: funiQ
  • játszótér a kikötő mellett
    Játszótér a kikötő mellett Fotó: funiQ
  • vitorlások sorakoznak a balatonföldvári kikötőben
    Vitorlások sorakoznak a balatonföldvári kikötőben Fotó: funiQ

Tipp: 600 méterrel arrébb rövid (de meredek) kitérőt tehetünk a Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpontba, ami egyben kilátó is, nem is akármilyen panorámával: kb. 70 méterrel a magyar tenger szintje fölött Akarattyától Keszthelyig pásztázva válik kézzelfoghatóvá a tó lenyűgöző mérete, szemben pedig a Balaton-felvidék mozaikos táján nyugtathatjuk szemünket.

A központba visszatérve a mólóval szemben találjuk a Balaton egyetlen – igaz, mesterséges – szigetét, a Galamb-szigetet. A centrumtól kerékpárúton indulunk, ismét a vasút mellett.

Szántódra érve egy ideig a kis forgalmú Gyulai Jenő utcán gurulunk, majd egy rövid kerékpárút következik, és a Rigó utcán ismét megközelítjük a Balatont, és akár meg is fürödhetünk benne az itt található szabadstrandon. A strandtól a Parti villasoron folytatjuk utunkat, és jó 1000 méter után elérjük a révhez vezető bekötőutat.

Tipp: Innen egy oda-vissza 3 km-es kitérőt tehetünk Szántódpusztára: a Csokonai tér útelágazásán átkelve a kissé jobbra (délre) induló Kazinczy Ferenc utcán jutunk ki a faluból, és a Szántódi-Bereken átvágva, kerékpárúton érjük el a 7-es főutat. Itt lámpánál kelhetünk át az úton, hogy meglátogathassuk az egykori majorságot, amely ma egyfajta skanzenként működik. A birtok képe a kb. 150-200 évvel ezelőtti állapotokat tükrözi. Ugyanazon az úton, a berken keresztül érünk vissza a komphoz, hogy átkelve az északi parton folytassuk utunkat.

komp visz át Szántódról Tihanyba
Komp visz át Szántódról Tihanyba Fotó: funiQ
  • kőkereszt a temetőben Szántódpuszta néhai lakói emlékére
    Kőkereszt a temetőben Szántódpuszta néhai lakói emlékére Fotó: funiQ
  • a szántódpusztai majorság egyik épülete
    A szántódpusztai majorság egyik épülete Fotó: funiQ
  • kukoricagóré a szántódpusztai majorságban
    Kukoricagóré a szántódpusztai majorságban Fotó: funiQ
  • vasúti átkelő Szántódpuszta és Szántód között
    Vasúti átkelő Szántódpuszta és Szántód között Fotó: funiQ
  • öböl a tihanyi révnél
    Öböl a tihanyi révnél Fotó: funiQ

Tihanyba érkezve a kompról legördülve egyenesen indulunk a falu felé, majd kb. 400 métert tekerve jobbra térünk az erdőben folytatódó kerékpárútra. Egy darabon öreg platánfasor követi utunkat, majd nemsokára ismét házak közé érünk, és megpillantjuk a Balatont, épp az Átrium strandnál. A kerékpárút itt észak felé (balra) fordul, és a műúttal párhuzamosan fut tovább. A bicikliút egy benyúló sziklára „ugrat fel”, ahonnan karnyújtásnyira látszanak a déli part dombjai, egy balkanyar után pedig a bencés apátságra, valamint Balatonfüredre és a környező kis falvakra nyílik csodás kilátás.

Átrium strand (más néven Center strand)
Átrium strand (más néven Center strand) Fotó: funiQ
  • Átrium strand (más néven Center strand) bejárata
    Átrium strand (más néven Center strand) bejárata Fotó: funiQ
  • Tihanyi apátság
    Tihanyi apátság Fotó: funiQ
  • a tihanyi rév felhajtója
    A tihanyi rév felhajtója Fotó: funiQ
  • Napsugár Beach - Hajóállomási strand
    Napsugár Beach - Hajóállomási strand Fotó: funiQ
  • Napsugár Beach - Hajóállomási strand
    Napsugár Beach - Hajóállomási strand Fotó: funiQ
  • Napsugár Beach - Hajóállomási strand
    Napsugár Beach - Hajóállomási strand Fotó: funiQ
  • kilátás a Tihanyi-félsziget nyugati pereméről
    Kilátás a Tihanyi-félsziget nyugati pereméről Fotó: funiQ
  • panoráma a tihanyi Visszhang-dombról
    Panoráma a tihanyi Visszhang-dombról Fotó: funiQ
  • kilátás a tihanyi apátságra a part menti útról
    Kilátás a tihanyi apátságra a part menti útról Fotó: funiQ
  • Gödrösi szabadstrand
    Gödrösi szabadstrand Fotó: funiQ
  • levendulás háttérben a Külső-tóval
    Levendulás háttérben a Külső-tóval Fotó: funiQ
  • bicikli az Aszófő és Tihany közötti kerékpárút mellett
    Bicikli az Aszófő és Tihany közötti kerékpárút mellett Fotó: funiQ
  • a Szabadtéri Néprajzi Múzeum bejárata a Pisky sétányon
    A Szabadtéri Néprajzi Múzeum bejárata a Pisky sétányon Fotó: funiQ

A Somosi szabadstrandál lévő parkoló után emelkedni kezd a bicikliút, és a parttól is eltávolodunk. Kb. 400 méteres kaptató után, a Fürdőtelepi út elágazásában a kiépített kerékpárút megszakad, mi pedig a táblákat követve, a főúton gurulunk lefelé 200 métert, majd balra az egyirányú Váralja utcába kanyarodunk. Rövid emelkedő után az utca enyhén lejteni kezd, az alján jobbra átkelünk az országút alatt. A hajóállomáshoz érünk, ahol több étteremnél és büfénél is megpihenhetünk, illetve itt van a Napsugár strand is.

Tovább tekerünk Balatonfüred felé, és hamarosan visszatérünk a főút hegy felőli oldalára, és 1,3 km után elérjük a Gödrösi szabadstrand hosszú parkolóját, ahol a tó mellett ismét számos étkezőhely, és egy kalandpark csábít megállásra. Gödrös után Diós következik, ahol a levendulaültetvénynél balra fordulunk (Aszófő, Keszthely irányába), és innentől a Balatoni Bringakörutat követjük majd egészen Révfülöpig. A tihanyi letérő, majd a sajkodi elágazás után Aszófő következik.

Tipp: Aszófőn a Nagyi Kertje Teaház teraszán, teát vagy bort kortyolgatva érdemes elidőzni a Bázsai-öböl látványán. Innen nem messze pedig, a Romkápolna utcán indulva rövid kitérőt tehetünk a Kövesdi templomromhoz, ahol az Almás-forrás hűs vizével, ódon falak közt frissülhetünk fel.

Aszófőt elhagyva dombossá válik a terep, és hamarosan Örvényesre érünk. Itt érdemes megnézni a műemlék vízimalmot, és a falu végén a táblázást követve északi parti utunk utolsó szabadstrandjára tehetünk oda-vissza 2 km-es kitérőt.

Balatonudvariig ismét két kisebb dombot kell leküzdeni, és az első látnivaló, ami „szembe jön”, rögtön a falu elején található temető. A szív alakú sírkövek eredete máig a homályba vész, csak legendák keringenek születésükről. A Szent Márton püspök-templom után 250 méterrel átkelünk a 71-es úton, és a Levendula utcán a Balaton felé vesszük az irányt. A központ füves parkjánál a vasúttal párhuzamosan futó, különálló bringaúton, szép fűz- és nyárfasor mentén érünk át Fövenyes településrészre. A sokat mondó Gesztenye sor a túra egyik legszebb szakasza. A végén utunk jobbra, felfelé tér a 71-es út felé, de érdemes inkább balra fordulni, és a Fövenyesi strandon megpihenni.

szív alakú sírkövek a balatonudvari temetőben
Szív alakú sírkövek a balatonudvari temetőben Fotó: funiQ
  • balatonudvari utcakép, háttérben látszódik az evangélikus templom tornya
    Balatonudvari utcakép, háttérben látszódik az evangélikus templom tornya Fotó: funiQ
  • Szent Márton püspök-templom
    Szent Márton püspök-templom
  • emlékoszlop a parkban
    Emlékoszlop a parkban Fotó: funiQ
  • szív alakú sírkő
    Szív alakú sírkő Fotó: funiQ
  • református templom
    Református templom
  • a református templom és a Szent Márton-templom tornya
    A református templom és a Szent Márton-templom tornya Fotó: funiQ
  • csónakok a kikötőben
    Csónakok a kikötőben Fotó: funiQ

A 71-es főúttal párhuzamosan, egy hosszabb emelkedőt leküzdve közelítjük meg Balatonakalit, de a tetőponton, az egykori Mandula csárdánál visszaereszkedünk a vasút és a tó szintjére. A Vasút soron érjük el a Bringakali nevű kerékpáros pihenőt és szervizt. Itt balra kitérőt tehetünk az akali strandra is, a Bringakörút azonban jobbra tér, és kisebb emelkedő után a Kossuth Lajos utcán fordul balra. Akali főutcája számos régi, műemlék vagy műemlék jellegű lakóházat rejt, közülük a 36-os számú vendégház és múzeum is egyben. A Petőfi Sándor utcán jobbra fordulunk, és a Forrás park mellett tekerünk fel a 71-es útig. A főúttal párhuzamosan hagyjuk el Akalit.

Tipp: aki le szeretné rövidíteni a körtúrát, a Kossuth Lajos utvából menjen tovább a Révész utcán, így éri el a kikötőt. Főszezonban innen

Az egykori zánkai úttörővároshoz közeledünk, amelynek víztornya, illetve magas főépülete messzire látszik. 400 méterrel a gyermeküdülő előtt balra, a főút túloldalán a Ságdörgicsei templomromot látjuk – sajnos a vízmű bekerített védterületén, így az egykori település maradványai nem látogathatóak. Az ifjúsági centrum mellett egy régi katonai járműveket felvonultató kiállítás várja látogatóit. Nemsokára átkelünk a 71-es úton, majd 650 méter után ismét legurulunk a vasút mellé. Zánkára értünk, és a Vérkúti utcán végigtekerve balra találjuk a strandot, és arra folytatódik a kerékpárút is.

Községi strand Balatonakalin
Községi strand Balatonakalin Fotó: funiQ
  • múzeum és szálláshely
    Múzeum és szálláshely Fotó: funiQ
  • Haditechnikai Park
    Haditechnikai Park Fotó: funiQ
  • Forrás Park játszótér
    Forrás Park játszótér Fotó: funiQ
  • Gyógynövény völgy - látogató- és oktatóközpont
    Gyógynövény völgy - látogató- és oktatóközpont Fotó: funiQ
  • Gyógynövény völgy - látogató- és oktatóközpont, kilátás Hegyestűre
    Gyógynövény völgy - látogató- és oktatóközpont, kilátás Hegyestűre Fotó: funiQ
  • Balaton-felvidéki Tájház
    Balaton-felvidéki Tájház Fotó: funiQ
  • református templom
    Református templom Fotó: funiQ
  • útszakasz Zánka és Balatonszepezd között
    Útszakasz Zánka és Balatonszepezd között Fotó: funiQ

Tipp: Érdemes kitérőt tennünk a település felső, Köveskál felőli végébe – mindjárt három célpontot is találunk egy százméteres körben: az Árpád-kori építésű, ma református templomot, a Gyógynövény-völgy látogatóközpontot és a Neked Főztem nevű „büfé és gasztrokocsmát”. Innen fentről már nem is érdemes visszamenni a Bringakörút amúgy zötyögős útjára, hanem a Villasor utcán kell jobbra elhagyni Zánkát. Így Balatonszepezden a Dózsa György utcára érünk, és itt csatlakozunk rá a kijelölt kerékpárútra.

Aki a Zánkai strandtól nem szeretne felkapaszkodni a falu központjába, az a Halász utcán hagyja el az üdülőtelepet, és kb. 1,8 km után éri el a 71-es utat.

Tipp: Itt ismét több lehetőség közül választhatunk: feltekerünk a kerékpárútnak kijelölt, meredek Virius utcán, és balra a Dózsa György utcán érjük el a központot. A másik lehetőség szerint a 71-es út járdáján teszünk meg 350 métert, és az enyhébben emelkedő Petőfi utcán közelítjük meg Szepezd kacskaringós utcákkal szabdalt ősi magját.

Balatonszepezd három temploma közül a két protestáns között kerekezünk el. Egy utcával odébb, a Széchenyi közben kerékpáros pihenő csábít megállásra. A Bringakörút a Honvéd utcán folytatódik, majd jobbra tér a Révfülöpi utcára, ez pedig kerékpárútban folytatódik, és ismét leérünk a 71-es út mellé.

Rázós rész következik: a Szepezd és Szepezdfürdő közötti kerékpárútra bizony ráférne már egy felújítás. Kárpótlást a családias szepezdfürdői strand adhat, amelynek egyik bejárata egy gyalogos felüljárónál van. Ugyanitt tűnik fel egy nagy sárga épület is, amely sehogy sem illik a képbe: a ma szállodaként működő kastélyt a múlt század elején Sebestyén Gyula néprajztudós építtette.

kilátás Szepezdfürdőnél
Kilátás Szepezdfürdőnél Fotó: funiQ

Révfülöpre egy másik gyalogos felüljárónál érünk be, itt – zebrán – át is kelünk a főúton, majd 350 méter után a vasúton is. A Halász utcával együtt kanyargunk Révfülöp központja felé, és előbb egy jobbkanyarnál tehetünk egy egyenes kitérőt a Szigeti strand felé, a következő elágazásban pedig az egyenesen induló zsákutca Fülöp falu egykori templomának maradványaihoz vezet. A Bringakörútra visszatérve 500 métert teszünk meg, és megérkeztünk Révfülöp „nyári központjába”, ahol balra található a hajóállomás.

Tipp: Ha van időnk a hajóindulásig, a vasúton átkelve kitérőt tehetünk a Pincemúzeumhoz, de akár a csodálatos panorámával kecsegtető Fülöp-hegyi Millenniumi kilátóhoz is felmászhatunk – a vége felé már leginkább gyalogszerrel.

kikötő, háttérben a Tat cafe
Kikötő, háttérben a Tat cafe Fotó: funiQ
  • fülöpi templomrom
    Fülöpi templomrom Fotó: funiQ
  • evangélikus templom
    Evangélikus templom Fotó: funiQ
  • Szigeti strand
    Szigeti strand Fotó: funiQ
  • vitorlás a Balatonon
    Vitorlás a Balatonon Fotó: funiQ
  • Szigeti strand, kertmozi
    Szigeti strand, kertmozi Fotó: funiQ
  • kilátás az északi partra a révről
    Kilátás az északi partra a révről Fotó: funiQ
  • Békakirály ivókút, Raffay Béla alkotása, 1993
    Békakirály ivókút, Raffay Béla alkotása, 1993 Fotó: funiQ
  • ecséri templomrom
    Ecséri templomrom Fotó: funiQ
  • Révész, Tarr Miklós alkotása, 2012
    Révész, Tarr Miklós alkotása, 2012 Fotó: funiQ
  • kilátás az északi partra a révről
    Kilátás az északi partra a révről Fotó: funiQ
  • Szigeti strand
    Szigeti strand Fotó: funiQ

A Révfülöp és Balatonboglár közötti menetrendi hajó elő- és utószezonban is működik, de a pontos menetrendet indulás előtt mindenképp érdemes megnézni a BAHART honlapján.

A kihajózás után jobbra feltűnik a Badacsony tömbje, balra a távolban a Tihanyi-félsziget, szemben pedig a Balatonboglár fölötti kettős csúcs vonzza a tekintetet. Kevesebb mint félórás hajóút után érünk a balatonboglári kikötőbe, és még ki se kötöttünk, balra egy régi csavargőzöst láthatunk kiállítva, a balatoni hajózás egy korai hírmondóját.

A boglári kikötőből a vasút felé tekerünk tovább, és közvetlenül előtte érjük el a Balatoni Bringakörutat.

Tipp: Ha erőnkből telik, itt érdemes egy kb. 2,5 km-es kitérőt tenni a város fölé magasodó Várdombra: a vasutat keresztezve balra fordulunk a 7-es úton, majd jobbra a Szabadság utcán, és kb. 600 méter emelkedés után balra az egyirányú Iskola közön vágunk át az Árpád utcára. Itt ismét balra térünk, és hamarosan elérjük azt a parkolót, ahonnan már gyalog (vagy kerékpárral) érhetjük el az erdei játszóteret, a bobpályát és kötélparkot valamint a Gömbkilátót. Utóbbi megéri a belépődíjat, mert tekintetünket újra végigfuttathatjuk túránk teljes útvonalán. Visszafelé menet a szomszédos Temető-dombra is felmászhatunk, itt Boglár egykori templomának romja mellett két szép kápolna is áll. Az Árpád, majd az egyirányú Templom utcán gurulunk vissza a tó szintjére, és a főúthoz érve mindjárt át is kelhetünk rajta, majd a vasúton is, hogy a Kodály Zoltán utcával párhuzamosan futó kerékpárúton folytassuk utunkat.

kilátás az északi part felé a balatonboglári kikötő végéről
Kilátás az északi part felé a balatonboglári kikötő végéről Fotó: funiQ
  • Balaton Csavargőzös Műemlékhajó
    Balaton Csavargőzös Műemlékhajó Fotó: funiQ
  • Boglár egykori templomának romjai a Temető-dombon
    Boglár egykori templomának romjai a Temető-dombon Fotó: funiQ
  • emléktábla az egykori templom romjai között
    Emléktábla az egykori templom romjai között Fotó: funiQ
  • horgászok a balatonboglári kikötő végén
    Horgászok a balatonboglári kikötő végén Fotó: funiQ
  • bobozás Balatonbogláron
    Bobozás Balatonbogláron Fotó: funiQ
  • Gömbkilátó
    Gömbkilátó Fotó: funiQ
  • kilátás a Balatonra a Kék kápolna mellől
    Kilátás a Balatonra a Kék kápolna mellől Fotó: funiQ

Sajnos a kerékpárút minősége itt is kívánnivalót hagy maga után, de szerencsére a párhuzamosan futó út sem forgalmas. A bicikliút vége egyben a szomszéd város, Balatonlelle kezdete. Kis forgalmú utcákon érjük el a hajóállomást, és a Móló sétányon tartunk a vasúti átjáró felé. A Bringakörút – és a mi körutunk is – itt balra tér a vasút Balaton felőli oldalán.

Tipp: Tehetünk egy utolsó kitérőt, hogy egy kb. 1 km-es egyenesre felfűzzük Lelle fő látnivalóit: az Afrika állatvilágát bemutató Afrika Múzeumot, a vörös homokkőből épült Szentháromság-templomot és a ma iskolaként működő Jankovich-kúriát.

A közlekedés centrumát jelentő körforgalmon át visszatérünk a kijelölt Bringakörútra, amely a vasúttal párhuzamosan, a Köztársaság utcán vezet ki a városból.

Afrika Múzeum
Afrika Múzeum Fotó: funiQ
  • Szentháromság-templom, előtérben az Országzászlóval
    Szentháromság-templom, előtérben az Országzászlóval Fotó: funiQ
  • Kapoli Múzeum és Galéria
    Kapoli Múzeum és Galéria Fotó: funiQ
  • séta a parton
    Séta a parton Fotó: funiQ
  • kiállított postakocsi a Postamúzeum előtt
    Kiállított postakocsi a Postamúzeum előtt Fotó: funiQ
  • Postamúzeum
    Postamúzeum Fotó: funiQ
  • Nagyboldogasszony-kápolna
    Nagyboldogasszony-kápolna Fotó: funiQ

Majdnem 4 km-en át tekerünk itt, és közben csendben átérünk Balatonszemesre. A Tetves-patakot átszelve megközelítjük a Balatont, és mintegy jutalmul, végig a szabadstrand mellett érünk vissza Szemes központjába. A hajóállomásnál jobbra térünk, keresztezzük a vasutat, majd a bazársor előtt elhaladva megérkezünk az állomás parkolójába, ahonnan indultunk.

A Balaton I. Aktív térkép összes túraajánlata

Cartographia - Balaton I-II. Aktív térkép A legismertebb kerékpáros túraútvonal a Balatonnál a Bringakörút, de a parttól kicsit eltávolodva is számos izgalmas és látványos kerékpáros útvonalat találunk. A Cartographia Aktív térképéhez kapcsolódva összesen 22 kerékpáros és 2 gyalogos túrát ajánlunk leírással, képekkel, letölthető trackekkel.

Balaton körüli strandok és élményparkok

Strandok a Balaton partján Beköszöntött a kánikula, az iskolák bezárták kapuikat a nyári szünetre, így épp itt az ideje, hogy kikapcsolódjunk egy kicsit a vízparton. Ha balatoni nyaralást tervezünk, de nem döntöttünk még az úticélról, érdemes tájékozódni, hol milyen strand vár minket.

csopaki strand

Élmények, kalandok a Balatonnál Összeszedtük, hogy hova érdemes menni, ha nem volt elég az aznapi mozgás: listánkban szerepelnek a Balaton körüli kalandparkok, víziparkok, bobpályák, paintball pályák, egy mezítlábas ösvény és csupa olyan hely, ahova a kalandvágyó gyerekeket és felnőtteket bármikor el lehet vinni.

kötélpálya a strand felett (Brázay-Kalandpart)