funiQ logo

Dunán innen – Dunán túl családi kör, 8 km

Töltsd le az útvonalat GPX-fájlként a GPS eszközödbe!
Teljes táv: 9 km
Össz. emelkedő:  120 m
Össz. lejtő: -120 m
Magasság max.: 147 m
Magasság min.: 89 m

Útvonal: Dunaújvárosi Gárdonyi Általános Iskola – Ráctemplom - Ifjúsági sziget – Szobor park – Aratók szoborcsoport – Gárdonyi Általános Iskola

Táv: 8 km, Szint: 95 m, MTSZ: 0 pont

Időpont: 2016. február 27.

Nevezés, Rajt és Cél: Dunaújváros, Gárdonyi Géza Általános Iskola (Dunaújváros, Római krt. 51.)

Indulás: 9-10 óráig

Nevezési díj: 600 Ft/fő

Szintidő: 3 óra

Szolgáltatás: csoki, tea, zsíros- vagy májkrémes kenyér

Rendezők telefonszáma: +36 30 650 2021 vagy +36 20 961 0109

A túra hivatalos oldala: pentelete.eoldal.hu

Általános információk a túráról: Dunán innen – Dunán túl

A túra a Cartographia Kupa része.

Cartographia Kupa logo

Útvonal leírás

Az iskolából balra indulunk, a szalagozást követve elérjük a piros sáv jelzést, balra fordulunk, a jelzést követve a Római fürdő bemutatóhely előtt balra fordulunk. A lejtő alján, le a lépcsőn, majd jobbra, kis bal kanyar után ismét jobbra fordulunk, az utca végén balra le a lépcsőn, majd balra, jobbra át a hídon. A horgász büfénél balra, felfelé indulunk a Rácdombra. A templom előtt elhaladunk, itt találjuk az első ellenőrző pontot.

1. sz. ellenőrző pont:

Ráctemplom
600 m

A jelzést követve a buszmegálló után lemegyünk a lépcsőn, jobbra fordulunk, majd át a hídon és a vasúton, balra fordulunk, a piros sáv jelzésen haladunk tovább, pár méter után jobbra az Üdülő soron haladunk mindaddig, amíg elérjük a piros kereszt jelzést. Itt jobbra a piros kereszt jelzésen megyünk tovább, át a gyaloghídon, a sétányon balra, a kemping kerítését elhagyva. A hajóállomás mellett, a Halászcsárda mögött, az öreg tölgyfánál találjuk a második ellenőrző pontot.

2. sz. ellenőrző pont:

Öreg tölgyfa
2 km

Jobbra fordulunk, (jobbra a Halászcsárda) baloldalt járdán haladunk, a kereszteződésen át, tovább a piros sáv jelzésig. Balra fordulunk, a vasúton és a gyaloghídon át, balra fordulunk el, innen a szalagozást követve haladunk tovább a Horgász büfé felé, majd balra kanyarodva áthaladunk a Szent István hídon, és balra fordulunk, száz méter után, balra a murvás parti sétányra megyünk, a Zsiráfok szobor után 80 m-nél lévő útnál van az utolsó ellenőrző pont.

3. sz. ellenőrző pont:

ISD POWER pihenőház
6 km

Felírjuk a táblán lévő számot. Itt jobbra fordulunk, át az úton, fel a lépcsőn, ahol elérjük a piros sáv jelzést, a jelzést követve fel a lépcsőkön az Aratók szoborcsoportjánál jobbra folytatjuk utunk a magaspart sétányán, majd a jelzést követve a Kőtár előtt elhaladva már látszik a város víztornyánál a parkoló. A parkolót elérve egyenesen haladunk, majd a szalagozást követve érünk el a Gárdonyi Géza Általános iskolában célba.

Cél: Dunaújváros, Gárdonyi Általános Iskola

8 km

Túraajánlatok