funiQ logo

Dunán innen – Dunán túl 30 km

Töltsd le az útvonalat GPX-fájlként a GPS eszközödbe!
Teljes táv: 27 km
Össz. emelkedő:  300 m
Össz. lejtő: -280 m
Magasság max.: 147 m
Magasság min.: 91 m

Útvonal: Vízi Fogadó – Kulcs – Rácalmási Nagy-sziget déli csúcsa - Nagy Sziget fedett pihenőhely - Rácalmás Evezős Sporttelep – Dunaújváros

Időpont: 2016. február 27.

Nevezés: Dunaújváros, Gárdonyi Géza Általános Iskola (Dunaújváros, Római krt. 51.)

Rajt: Vizi Fogadó (6-os út 57-es km-énél Adony és Kulcs között)

Cél: Dunaújváros, Gárdonyi Géza Általános Iskola (Dunaújváros, Római krt. 51.)

Indulás: 7–8 óráig

Nevezési díj: 1 200 Ft/fő

Szintidő: 8 óra

Szolgáltatás: csoki, tea, zsíros, vagy májkrémes kenyér

Rendezők telefonszáma: +36 30 650 2021 vagy +36 20 961 0109

A túra hivatalos oldala: pentelete.eoldal.hu

Általános információk a túráról: Dunán innen – Dunán túl

A túra a Cartographia Kupa része.

Cartographia Kupa logo

Útvonal leírás

A 6-os út 57-es km, buszmegálló bódéja mellett bal oldalt kezdődik a piros sáv jelzés, a túra útvonala végig ezt követi. Az erdőben rögtön balra fordulunk, az ösvény kacskaringós, de a jelzések jól követhetőek.

1. sz. ellenőrző pont

Szentmihályi erdő
600 m

Jobbra felfelé a bevágásban haladunk, majd két bal forduló után lefelé, jó 100 m után jobbra felfelé, innen már a magas part peremén haladunk. Az erdőből kiérve jobbra kanyarodunk, a villanyvezeték alatt, még egy rövid szakaszon balra a fák közé térünk, majd jobbra fordulunk, elérjük a kulcsi üdülősor első házait. Itt széles kocsiúton haladunk tovább, balról üdülőházak, jobbról fasor. Ennek az egyenes szakasznak a végén található a Szőlőfürt kocsma.

2. sz. ellenőrző pont

Kulcs Szőlőfürt kocsma
2 km

A jeleket követve balra haladunk tovább, az Adonyi u. Y elágazásnál jobbra lefelé menjünk. Jobbra Vöröspart u., balra Kőgát u., balra Horog u., balra Nádas u., balra Dózsa Gy. u. Y elágazásnál balra, jobbra Felső Deák F. u. Az öreg kocsmánál balra lefelé a Sötér sétányon haladunk, a Dunánál jobb felé fordulunk, és a Hajós utca után a parti szekérúton folytatjuk utunkat Rácalmás felé a piros sáv jelzésen. Az aszfaltozott utat elérve haladunk, a hídnál ÚTIRÁNYTÁBLA, itt balra be a hídon, szemben ÚTIRÁNYTÁBLA, majd jobbra déli irányba haladunk. A sziget csücskénél balra fordulunk, és elérünk a következő ellenőrző pontig.

3. sz. ellenőrző pont

Rácalmási Nagy-sziget déli csúcsa
15 km

Tovább az úton, majd balra, két vadkerítés kapuval, majd madárles, a következő kereszteződésben tovább egyenesen, majd újabb madárles következik.

4. sz. ellenőrző pont

Rácalmási Nagy-sziget északi csúcsa, madárles
21 km

Balra haladunk, és elérjük a fedett pihenőhelyet, azt elhagyva egyenesen haladunk tovább, majd jobbra a hídon át, azután balra. Innen egyenesen 200 m a Vízi Sport Klub.

5. sz. ellenőrző pont

Rácalmási Vízi Sport Klub
22 km

Parti sétány, jobbra Esze T. köz., balra Kis E. u., jobbra Fürdő u., balra Kossuth L. u., egyenesen Bajcsy-Zsilinszky E. u., Kis-Dunapart u., majd tovább a kerékpár úton. Dunaújváros, Üdülő sornál balra piros kereszt jelzés, át a gyalog hídon, a sétányon balra, a Kemping kerítését elhagyva, a hajóállomás előtt az öreg tölgyfánál találjuk a következő pontot.

6. sz. ellenőrző pont

Öreg tölgyfa
26 km

Jobbra a Halász csárda, baloldalt a járdán haladunk, a kereszteződésen át, tovább a piros sáv jelzésig. Balra fordulunk át a vasúton, és a gyalog hídon, jobbra fordulva a Százlábú híd előtt elkanyarodva, a Gumimaxnál balra fordulva érkezünk a Rác dombra. A templom előtt elhaladva a másik oldalon lefelé haladó ösvényen érjük el a Horgász-büfét, ahol jobbra fordulunk, majd balra kanyarodva áthaladunk a Szent István hídon, és előbb balra, majd pár lépés után jobbra először a lépcsőn haladva majd a zegzugos utcákat követve felmegyünk az Öreg-hegyre.

A Római-fürdő bemutatóhelye előtt elhaladva már látszik a város víztornya. A parkolót elérve jobbra fordulunk, majd a szalagozást követve érünk a Gárdonyi Géza Általános iskolához, ahol a 30 km-es táv végcélja található.

Cél:

Dunaújváros, Gárdonyi Általános Iskola
28 km

Túraajánlatok