funiQ logo

Dunán innen – Dunán túl 20 km

Töltsd le az útvonalat GPX-fájlként a GPS eszközödbe!
Teljes táv: 19 km
Össz. emelkedő:  270 m
Össz. lejtő: -250 m
Magasság max.: 147 m
Magasság min.: 91 m

Útvonal: Vízi Fogadó – Kulcs – Rácalmás Evezős Sporttelep - Dunaújváros

Időpont: 2016. február 27.

Nevezés: Dunaújváros, Gárdonyi Géza Általános Iskola (Dunaújváros, Római krt. 51.)

Rajt: Vízi Fogadó (6-os út, 57-es km Adony és Kulcs között)

Cél: Dunaújváros, Gárdonyi Géza Általános Iskola (Dunaújváros, Római krt. 51.)

Indulás: 8-9 óráig

Nevezési díj: 1 200 Ft/fő

Szintidő: 6 óra

Szolgáltatás: csoki, tea, zsíros- vagy májkrémes kenyér

Rendezők telefonszáma: +36 30 650 2021 vagy +36 20 961 0109

A túra hivatalos oldala: pentelete.eoldal.hu

Általános információk a túráról: Dunán innen – Dunán túl

A túra a Cartographia Kupa része.

Cartographia Kupa logo

Útvonal leírás

A 6-os út 57-es km, buszmegálló bódéja mellett bal oldalt kezdődik a piros sáv jelzés, a túra útvonala végig ezt követi. Az erdőben rögtön balra fordulunk, az ösvény kacskaringós, de a jelzések jól követhetőek.

1. sz. ellenőrző pont:

Szentmihályi erdő
600 m

Jobbra felfelé a bevágásban haladunk, majd két bal forduló után lefelé, jó 100 m után jobbra felfelé, innen már a magaspart peremén haladunk. Az erdőből kiérve jobbra kanyarodunk, a villanyvezeték alatt, még egy rövid szakaszon balra a fák közé térünk, majd jobbra fordulunk, majd elérjük a kulcsi üdülősor első házait. Itt széles kocsiúton haladunk tovább, balról üdülőházak, jobbról fasor. Ennek az egyenes szakasznak a végén található a Szőlőfürt kocsma.

2. sz. ellenőrző pont:

Kulcs, Szőlőfürt kocsma
2 km

A jeleket követve balra haladunk tovább, Adonyi u. Y elágazás, jobbra lefelé. Jobbra Vöröspart u., balra Kőgát u., balra Horog u., balra Nádas u., balra Dózsa Gy. u., Y elágazás balra, jobbra Felső Deák F. utca. Az öreg kocsmánál balra lefelé Sötér sétány, a Dunánál jobb felé fordulunk, és a Hajós utca után a parti szekérúton folytatjuk utunkat Rácalmás felé a piros sáv jelzésen. Az aszfaltozott utat elérve, a hídnál útiránytábla, innen egyenesen 200 m a Vízi Sport Klub.

3. sz. ellenőrzési pont:

Rácalmás Vízi Sport Klub
12 km

Parti sétány, jobbra Esze T. köz. Balra Kis E. u. jobbra Fürdő u. balra Kossuth L. u. egyenesen Bajcsy-Zsilinszky E. u., Kis-Dunapart u., tovább a kerékpár úton. Dunaújváros, Üdülő sor. Balra piros kereszt jelzés, át a gyalog hídon, a sétányon balra, a Kemping kerítését elhagyva, a hajóállomás előtt az öreg tölgyfánál találjuk a következő ellenőrző pontot.

4. sz. ellenőrző pont:

Öreg tölgyfa
18 km

Jobbra fordulunk, jobbra a Halász csárda, baloldalt járdán haladunk, a kereszteződésen át, tovább a piros sáv jelzésig. Balra fordulunk át a vasúton és a gyalog hídon, jobbra fordulva a Százlábú híd előtt elkanyarodva, a Gumimaxnál balra fordulva érkezünk a Rác-dombra. A templom előtt elhaladva a másik oldalon lefelé haladó ösvényen érjük el a Horgász-büfét, ahol jobbra fordulunk, majd balra kanyarodva áthaladunk a Szent István hídon, és előbb balra, majd pár lépés után jobbra először a lépcsőn haladva majd a zegzugos utcákat követve felmegyünk az Öreg-hegyre. A Római-fürdő bemutatóhelye előtt elhaladva már látszik a város víztornya. A parkolót elérve jobbra fordulunk, a szalagozást követve pedig elérünk a Gárdonyi Géza Általános iskolához, ami a 20 km-es táv végcélja.

Cél: Dunaújváros

20 km

Túraajánlatok