funiQ logo

Dunán innen – Dunán túl 15 km

Töltsd le az útvonalat GPX-fájlként a GPS eszközödbe!
Teljes táv: 17 km
Össz. emelkedő:  140 m
Össz. lejtő: -140 m
Magasság max.: 147 m
Magasság min.: 91 m

Útvonal: Rácalmás buszmegálló – Rácalmási Nagy-sziget déli csúcsa - Nagy-sziget fedett pihenőhely - Rácalmás Evezős Sporttelep – Dunaújváros Üdülő sor - Dunaújváros Gárdonyi Géza Általános Iskola

Időpont: 2016. február 27.

Nevezés: Dunaújváros, Gárdonyi Géza Általános Iskola (Dunaújváros, Római krt. 51.)

Rajt: Rácalmás buszmegálló

Cél: Dunaújváros, Gárdonyi Géza Általános Iskola (Dunaújváros, Római krt. 51.)

Indulás: 7-8 óráig

Nevezési díj: 1000 Ft/fő

Szintidő: 6 óra

Szolgáltatás: csoki, tea, zsíros- vagy májkrémes kenyér

Rendezők telefonszáma: +36 30 650 2021 vagy +36 20 961 0109

A túra hivatalos oldala: pentelete.eoldal.hu

Általános információk a túráról: Dunán innen – Dunán túl

A túra a Cartographia Kupa része.

Cartographia Kupa logo

Útvonal leírások

A rácalmási buszmegállóból a piros négyzet jelzésen, keletnek, a Duna felé indulunk lefelé. Az aszfaltozott utat elérve jobbra a piros sáv jelzésen haladunk, a hídnál útiránytábla. Balra be a hídon, szemben útiránytábla, jobbra déli irányba haladunk, a sziget csücskénél balra.

1. sz. ellenőrzési pont:

Rácalmás, Nagy-sziget déli csúcsa
3,5 km

Tovább az úton, majd balra, két vadkerítés, madárles, tovább egyenesen, a következő kereszteződésben még mindig egyenesen, majd újabb madárles.

2. sz. ellenőrzési pont

Rácalmás, Nagy-sziget északi csúcsa, madárles
8 km

Tovább a jelzésen egyenesen haladunk, majd balra fordulunk, a fedett pihenőhelyet elhagyva egyenesen haladunk tovább, majd jobbra a hídon át, azután balra. Innen egyenesen 200 m a Vízi Sport Klub

3. sz. ellenőrzési pont

Rácalmás Vízi Sport Klub
9 km

Parti sétány, jobbra Esze T. köz., balra Kis E. u., jobbra Fürdő u., balra Kossuth L. u., egyenesen Bajcsy-Zsilinszky E. u., Kis-Dunapart u., majd tovább a kerékpár úton. Dunaújváros felé Üdülő sor, egyenesen a piros sáv jelzésen. Balra a Szigetre vezető úton 50 m, majd jobbra át a vasúton, és a gyalog hídon átérve, jobbra fordulva a Százlábú híd előtt elkanyarodva, a Gumimaxnál balra fordulva érkezünk a Rác-dombra.

4. sz. ellenőrzési pont:

Dunaújváros, Ráctemplom
15 km

A templom előtt elhaladva a másik oldalon lefelé haladó ösvényen érjük el a Horgász-büfét, ahol jobbra fordulunk, majd balra kanyarodva áthaladunk a Szent István hídon, és előbb balra, majd pár lépés után jobbra először a lépcsőn haladva, majd a zegzugos utcákat követve felmegyünk az Öreg-hegyre. A Római fürdő bemutatóhelye előtt elhaladva már látszik a város víztornya. A parkolót elérve jobbra fordulunk, és a szalagozást követve elérünk a Gárdonyi Géza Általános iskolához, ami a 15 km-es táv végcélja.

Cél:

Dunaújváros, Gárdonyi Általános Iskola
17 km

Túraajánlatok