Zalalövő "Macskás" forrás és erdei pihenőhely

Macskás-forrás erdei pihenőhely
Macskás-forrás erdei pihenőhely Fotó: Kovácsné Kocsi Zsuzsanna

Gyalogos túrák

„Erdei ízelítő” – kistúra a Macskás-forrás környékén A közel 1 óra időtartamú gyalogos túra szervezhető családi kiegészítő programként, de iskolai osztálykirándulásra is kiválóan alkalmas. A túra során a zalai erdőségek jellegzetes fafajaival ismerkedhetünk meg. Figyelem! A túra középső szakasza nem jelzett erdei úton, majd gyalogösvényen halad.

„Északi kékvándor” gyalogos kistúra a Macskás-forrás környékén A 11 km-es túra jelentős része a Rockenbauer Pálról elnevezett Dél-Dunántúli Kéktúra útvonalán halad. A patakok mentén, dombok ölén vezető túra végpontján elérjük a Kustánszegi-tavat, amelyben jó idő esetén meg is mártózhatuk.

„Északi kékvándor” gyalogos nagytúra a Macskás-forrás környékén A Zalalövőről induló túraútvonalat gyakorlott túrázóknak javasoljuk. A zalalövői Salla Múzeum bejárásával és a végponton lévő Kustánszegi-tónál való ejtőzéssel a túra egész napos elfoglaltságot jelent az egész társaságnak.

„Patakjáró” gyalogos túra a Macskás-forrás környékén A közel 3 óra időtartamú gyalogos túra szervezhető családi programként (csak 10 év feletti gyermekkel), vagy baráti társaságoknak kellemes kirándulóprogramnak. A túra során a zalai dombvidék és a vízfolyások sajátosságaival ismerkedhetünk meg.

Kerékpáros túrák

„Szegek menti kalandozó” – kerékpáros túra a Macskás-forrás pihenőhely környékén A fél- vagy egynapos túra során a zalai dombvidék sajátosságai mellett a Göcsej tájegység jellegzetes településszerkezetével, a szegekkel ismerkedhetünk meg.

„Természeti és történeti emlékek mentén” - kerékpártúra a Macskás-forrástól a Borostyán-tóig A kerékpáros túra szervezhető családi kiegészítő programként, vagy baráti társaságoknak. Csak gyakorlott és fegyelmezett kerékpárosoknak javasoljuk a szint és a szerpentin miatt. A túra során a Zalalövő környéki természeti értékek mellett történeti és néprajzi ismereteinket bővíthetjük.

„Zalai erdők mélyén” - kerékpárral a Zalalövő környéki erdőkben A Zalalövő környéki erdőket körbekerekező útvonalon kis települések, településrészek és elsősorban lombhullató erdők váltják egymást. Útba ejtjük a még csak kis pataknak látszó Zala folyót is.

A GO IN NATURE projekt együttműködő partnerei