funiQ logo

Tata környéki kerékpártúrák

Töltsd le az útvonalat GPX-fájlként a GPS eszközödbe!

A Duna és az Által-ér között, a Gerecse nyugati és középső területein található gyalogos és kerékpáros útvonalhálózat csodálatos természeti környezetben megbúvó falvakon és erdei utakon vezet keresztül.

látkép

Mintegy 130 km hálózatosan kijelölt és kitáblázott útvonal változatos hosszúságú és nehézségű túrák megtervezését és teljesítését biztosítja a kisgyermekes családoktól a kemény fizikai megterhelést kereső teljesítménytúrázókig.

A kijelölt útvonalak mentén a túrázók számára szükséges szolgáltatásokat (szállás, étkezés, szerviz, kölcsönzés, stb.) is megtalálod szerződött partnereinknél. 

Új Kajakház Ökoturisztikai Központ
Új Kajakház Ökoturisztikai Központ Fotó: Tourinform Iroda, Tata ©

A túrák kiindulóállomása az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata. Itt a túraterveik végiggondolásában és megvalósításában az útvonalakat és a szolgáltatási pontokat jól ismerő munkatársak állnak a túrázók rendelkezésére.

Túraajánlatok

Látnivalók

TataAgostyánBajBajnaDunaalmásDunaszentmiklósHéregNaszályNeszmélyPusztamarótSüttőSzomódTardosVértestolna

légifelvétel az arborétumról

Tudnivalók túrázóknak

 • A rövidebb, síkvidéki túrákat minden felkészült túrázónak ajánljuk, korra és nemre való tekintet nélkül.
 • A Gerecse belsejét is érintő túrákat csak fizikailag jól felkészült túrázóknak javasoljuk, 12 év alatti gyerekeknek nem.
 • A Vadak-útja túraútvonalat kizárólag technikailag és fizikailag is jól felkészült túrázóknak javasoljuk, kérjük, hogy az útvonal bejárása előtt és után jelentkezz be a Tatai Ökoturisztikai Centrumban, hogy tudjanak rólad.
 • Az útvonalakat mindenki saját felelősségére látogathatja! Az útvonalak leírása tájékoztat nehézségükről, így mindenki maga döntheti el, felkészült-e teljesítésükre. A nem megfelelő felszerelés, felkészültség, a szabályok be nem tartása esetén bekövetkező balesetek, problémák nyomán felmerülő károkért a látogató felelős.
 • Az erdőgazdálkodó a kerékpározást bármikor korlátozhatja az erdészeti utakon.
 • Az erdészeti utakon a KRESZ szabályai maradéktalanul hatályosak, a kerékpáros is maximum 30km/h sebességgel haladhat.
 • A jelzett útvonal NEM kerékpárút, egyéb gépjárműforgalomra bármikor számítanod kell.
 • Ha kerékpározol, a gyalogosokat lassan kerüld ki, a jelzett turistaúton nekik van elsőbbségük.
 • Az erdőben vendégek vagyunk: az erdőt úgy hagyd hátra, ahogy kaptad, ne rongálj, ne szemetelj, ne gyűjts növényeket, állatokat, kőzeteket, ásványokat.
 • Tüzet rakni csak az arra kijelölt helyen szabad, de a tűzgyújtási tilalom erre a helyre is vonatkozik. Sátorozni kijelölt helyen is csak engedéllyel szabad.
 • Csak mentálisan, fizikailag és technikailag felkészülten indulj neki a túráknak. Kerékpáros túra esetén nézd át alaposan a kerékpárodat, nem minden településen és az erdőben sem lesz lehetőséged szervizt felkeresned.