funiQ logo

Zsigárdi erdei kirándulóhely

Zsigárdi erdei pihenőhely
Zsigárdi erdei pihenőhely Fotó: Kovács Károly

Gyalogos túrák

Zsigárdmajor „Kegytemplom kör” gyalogos túra Ez a közel 2,5-3 órás gyalogos túra ajánlott túrázásban gyakorlott családoknak és iskolai csoportoknak egyaránt. Sík területről indulva jutunk el a magas dombvégre épített Kegytemplomig, kényelmes túracipő viselete ajánlott. A templomig jelzett turistaútvonalon, a kegytemplomtól földúton haladunk.

„Kékvándor 3” túra Zsigárdmajortól a Csibiti-tóig Ez a közel 5 órás gyalogos túra szervezhető túrázásban gyakorlott családoknak és iskolai csoportoknak egyaránt. A Zalaerdő pihenőhelyei között vezető kéktúra útvonal 3., dél-zalai része a Principális lapályáról felvezet a Zalai-dombság Zalaapáti-hátának déli részére, a Tukora-tetőig.

„Vaddisznóskert” túra – Kistúra Zsigárdi erdei lak környékén Ez a rövidebb túra megfelelő általános iskolai osztályok, családos és idősebb túrakedvelők számára félnapos programnak. A terep könnyen járható, nem terheli meg a szervezetet, eközben pedig vaddisznó-megfigyelésre is van lehetőség. Figyelem! A túra jelentős része nem jelzett földúton halad.

Kerékpáros túrák

„Kanizsai betérő” – kerékpáros túra a Zsigárdi Erdei Laktól A 2-2,5 órás kerékpáros túra a Zsigárdi Erdei laktól indul Nagykanizsára és vissza. A nem túl hosszú, 19 km-es túra minimális szintemelkedést tartalmaz, ezért bátran ajánlható kerékpáros túrázásban kezdő családoknak és baráti társaságoknak egyaránt.

„Szőlőhegyi ízelítő” kerékpáros túra Zsigárdi Erdei laktól A Zsigárdi Erdei laktól, sík területről indulva jutunk el a magas dombvégre épített homokkomáromi kegytemplomig. A kerékpározás során érintjük Homokkomárom híres szőlőterületének egy részét is. A felső-csingai pincesor fafaragásaival hívja fel a látogatók figyelmét.

„Principális völgyi kerekező” a Zsigárdi Erdei Laktól Az 1-1,5 órás kerékpáros túra során a Zalára kevésbé jellemző homokos terepviszonyokkal és csak kis emelkedőkkel találkozunk.

A GO IN NATURE projekt együttműködő partnerei