funiQ logo

Bödeháza erdei kirándulóhely

Hetési Barátság park
Hetési Barátság park Fotó: Kovács Károly

Gyalogos túrák

„Vasfüggöny” túra – kistúra a Barátság park környékén A közel 1,5 óra időtartamú, Szlovéniát is érintő gyalogos túra szervezhető családi kiegészítő programként, de iskolai osztálykirándulásra is kiválóan alkalmas. A túra során lehetőségünk nyílik a hetési táji értékek és a XX. század történeti eseményeinek (hidegháborús időszak) megismertetésére.

„Hetés bakancsos kör” – középtúra a Barátság park környékén A közel 3 óra időtartamú gyalogos túra szervezhető családi programként, de iskolai osztálykirándulásra is kiválóan alkalmas. A Szlovéniát is érintő túra során a hetési táji és néprajzi értékek, valamint a Deák család eredetének megismerésére is lehetőség nyílik.

„Magyar hetés” – nagytúra a Barátság park környékén A közel 5 óra időtartamú gyalogos túra szervezhető családi programként, de iskolai osztálykirándulásra is kiválóan alkalmas. A túra során a hetési táji és néprajzi értékek megismerésére nyílik lehetőség. A túra a Zöld utak jelzés (fehér alapon nagy Z) mentén járható körbe.

Kerékpáros túrák

Hetés-kör – kerékpártúra Bödeháza erdei kirándulóhelyről Kezdő kerékpáros túrázók számára kiváló gyakorlókör a szlovén-magyar határról induló, hetési településeket felfűző túraútvonal. A terep közel sík, az útvonal föld- és aszfaltos úton vezet. Szlovéniai részen több helyen kiépített kerékpárút is van.

„Hetés kapuja” – kerékpártúra Bödeháza környékén A túra elnevezését az útvonal legdélibb pontján álló pihenőhelyről kapta. A 2008-ban kialakított közösségi találkozási pont szimbolizálja a hetési települések összefogását. Az alig 2 órás kerékpáros túra szervezhető családi programként, de iskolai osztálykirándulásra is kiválóan alkalmas.

„Szlovéniai kitekintő” – Kerékpártúra Bödeháza környékén, szlovén oldalon A kerékpártúra kiindulópontja Bödeháza, de a túra teljes útvonala a szlovéniai Muravidéken halad. Olyan különlegességeket érint, mint Közép-Európa legnagyobb orchidea farmja vagy az energiaközpontnak tartott Bakónaki-tó. Gyakorlattal rendelkező kisebb csoportoknak, baráti társaságoknak ajánlott.

A GO IN NATURE projekt együttműködő partnerei