funiQ logo

Szuadó 11

Töltsd le az útvonalat GPX-fájlként a GPS eszközödbe!
Teljes táv: 12 km
Össz. emelkedő:  480 m
Össz. lejtő: -480 m
Magasság max.: 575 m
Magasság min.: 135 m

Időpont: 2018. március 24., szombat

Útvonal: Patacs – Bika-domb – Jakab-hegy – Mohosi-kis-kút – Égertető – Patacs

Rajt és cél: Pécs, Patacs városrészben, a Csülök Bárban (7634 Pécs, Pellérdi út 31.)

Szervező: Fekete Bárány Természetjáró Egyesület

Szintidő: 5 óra

Indítás: 8:00 - 10:00

Nevezési díj: 1300 Ft

Előnevezés: 2018. 03.21-ig ezen a linken: http://cooltura.hu/

Általános tudnivalók a túráról: Szuadó 40/25/17/11

A túra a Cartographia Kupa része.

Cartographia Kupa logo

Cartographia Kupa-kedvezmény: 100 Ft

Információ:

Hajdu György
Tel.: +36 20 919 1340
E-mail: info@fbte.hu
Web: www.fbte.hu

Egyéb távok

Útvonal

Túránk Patacsról, a Csülök Bárból indul. A vendéglőből kilépve balra fordulunk, majd a Fő utcán felfelé indulunk, a Jakab-hegy irányába. Folyamatosan a Fő utcán haladunk egészen egy keresztig, ahol balra indulunk a piros háromszög jelzésen.

A piros háromszög jelzést követve a Bika-dombon át haladunk, a domb tetején elérjük a zöld sávot (1. ellenőrzőpont). A zöld sávon folytatjuk utunkat a Jakab-hegyre.

A pálos kolostor romjaihoz fogunk érni, amelyet 1225-ben Bertalan pécsi püspök létesített, titulusáról, Szent Jakabról nyerhette a hegy is a nevét. A romoktól visszafordulunk és a zöld kör jelzésen indulunk lefelé.

Elérünk egy kis tavat, azt megkerülve a zöld kör, zöld sáv jelzést követve a Mohosi-kis-kúthoz érünk. (2. ellenőrzőpont) A hegy északi oldalán a talaj és a fák törzse feltűnően mohos, ezért adták 1961-ben az itt lévő forrásnak a Mohosi-kis-kút nevet.

Visszafordulunk Éger-tető felé a zöld sávon, a kis tavat újra elmellőzve, az Éger-tetőt megkerülve, a zöld sávot továbbra is követve rövid murvás szakasz után jobbra fordulunk. Az Avar-kúthoz vezető zöld kör jelzés után, amely jobbra tart, hamarosan balra lefelé fordulunk a Szent Márton zarándokút jelzésre. Az ösvény követését szalagozás segíti.

A jelzést követve Patacsra érünk, a jelek a Fő utcáig visznek, amelyen haladva célunk, a Csülök Bár felé vesszük utunkat.