Tour de Hongrie 2017 - 1. szakasz Keszthely - Zalaegerszeg

Töltsd le az útvonalat GPX-fájlként a GPS eszközödbe!
Teljes táv: 150 km
Össz. emelkedő:  700 m
Össz. lejtő: -650 m
Magasság max.: 208 m
Magasság min.: 100 m

Időpont: 2017. június 28., szerda

Rajt: 15:00, Keszthely, kikötő

Várható befutó: 18:00–18:30, Zalaegerszeg, Kazinczy tér

17 óra környékén a helyszínen tomboló vihar miatt leállították a versenyt, a versenyzők Sümegen nyertek menedéket az időjárás elől. A verseny bírái nem engedélyezték a verseny folytatását, a szabályok szerint pedig, mivel a kerékpárosok nem teljesítették az előírt táv nyolcvan százalékát, így a szakaszt törölni kellett, az itt elért eredmények nem számítanak sem az összetett versenyben, sem a pontversenyekben.

Tour de Hongrie 2016 Kehidakustányban
Tour de Hongrie 2016 Kehidakustányban Fotó: Vanik Zoltán - Tour de Hongrie ©

A Keszthely és Zalaegerszeg között kijelölt 145 kilométeres útvonalon, néhány meredekebb emelkedőt is tartalmazó, dombos pályán teljesítik a távot a versenyzők. A szakasz során négy gyorsasági (Kis Balaton Ház, Zalacsány, Sümeg és Zalaegerszeg) és egy hegyi (Kisgörbő) részhajrára is sor kerül. A befutó előtt Zalaegerszegen két kört is teljesít majd a mezőny.

A Tour de Hongrie 2017 főoldala: Tour de Hongrie 2017

A Tour de Hongrie hivatalos honlapja: www.tourdehongrie.hu

Kövesd a mezőnyt élőben, online

A Tour de Hongrie minden versenynapján élőben közvetítjük a mezőny aktuális pozícióját: online térképünkön párhuzamosan három fontos pontját lehet követni a versenynek: a Szökést, az Üldözőbolyt és a Mezőnyt.

A rendszer úgy működik, hogy a mezőnyt kísérő autókba adtunk egy-egy GPS-t, ami mobilinterneten keresztül élőben közvetíti a kísérőautók pozícióját. A rendszer félpercenként küldi a jeleket, ami a térképen azonnal megjelenik (nem kell frissíteni), így bárki nyomon követheti.

A kurzorral az adott nyíl fölé menve látható, hogy melyik mozgásban lévő jel melyik mezőnyrészt jelenti.

Az élő nyomkövetés minden versenynap az aznapi szakaszra megadott rajtidőben indul, és a verseny végéig tart.

A térképen a kék nyíl jelzi, amikor az autó - azaz a mezőnynek az a része - mozgásban van, és kék pötty , ha éppen áll.

Előfordulhat, hogy egyes szakaszokon térerő hiányában nem kapunk frissítést, ilyenkor az utolsó ismert pozíciót láthatjuk a térképen, egy kérdőjellel jelölve:

Következő szakasz

Tour de Hongrie 2017 - 2. szakasz Velence - Siófok A Velence és Siófok között kijelölt 138 kilométeres útvonalon, ismét néhány meredekebb emelkedőt is tartalmazó, dombos pályán teljesítik a távot a versenyzők. A szakasz során négy gyorsasági és egy hegyi részhajrára is sor kerül. A befutó előtt Siófokon három kört is teljesít majd a mezőny.

Összes szakasz

Tour de Hongrie 2017 - Prológ Szombathelyen, a Fő tér környékén kijelölt 1 kilométeres, teljesen sík pályán egyéni indítással teljesítik a távot a versenyzők. A prológ célja a nemzetközi verseny mezőnyének elosztása, illetve a megkülönböztető mezek kiosztása: a prológ győztese húzhatja fel a sárga trikót.

Tour de Hongrie 2017 - 3. szakasz Paks - Cegléd A Paks és Cegléd között kijelölt 178 kilométeres útvonalon gyakorlatilag teljesen sík pályán teljesítik a távot a versenyzők. A szakasz során három gyorsasági (Dunaföldvár, Bugyi és Csemő) részhajrára is sor kerül. A befutó előtt Cegléden két kört is teljesít majd a mezőny.

Tour de Hongrie 2017 - 4. szakasz Karcag - Miskolc A Karcag és Miskolc között kijelölt 177 kilométeres útvonalon egy első kategóriás emelkedőt is megmászva teljesítik a távot a versenyzők. A Tour királyetapja során három gyorsasági (Poroszló, Mezőcsát és Miskolc) és egy hegyi (Bükkszentkereszt) részhajrára is sor kerül.

Tour de Hongrie 2017 - 5. szakasz Jászberény - Budapest A Jászberény és Budapest között kijelölt 112 kilométeres útvonalon szinte végig sík pályán teljesítik a távot a versenyzők. A szakasz során három gyorsasági és egy hegyi részhajrára is sor kerül. Látványos befutóra számíthatunk Budapesten: a Városligetben öt kört is teljesít majd a mezőny.

Látnivalók

Keszthely A "Balaton fővárosának" is nevezett városban járva nagyjából 50 méterenként találkozunk valamilyen érdekes látnivalóval, egy egyedi múzeummal, egy hatalmas kastéllyal, egy több száz éves épülettel. A város ennek ellenére mégsem túlzsúfolt, vagy hivalkodó, báját éppen az itt áradó nyugalom adja.

Zalaegerszeg A város az ország nyugati részén fekszik, Zala megye székhelye. 2008-ban megnyerte a Virágos Magyarországért versenyt, továbbá sok látnivalóval büszkélkedhet: Aquacity Vízicsúszda és Élménypark, Zalaegerszegi Termálfürdő, Göcseji Múzeum, Finnugor Néprajzi Park, Bazitai TV torony, Azáleás-völgy.