Tour de Hongrie 2017 - Prológ

Töltsd le az útvonalat GPX-fájlként a GPS eszközödbe!
Teljes táv: 1 km
Össz. emelkedő:  2 m
Össz. lejtő: -0 m
Magasság max.: 216 m
Magasság min.: 212 m

Időpont: 2017. június 27., kedd, 16:15

Helyszín: Szombathely, egyéni időfutam

Szombathelyen, a Fő tér környékén kijelölt 1 kilométeres, teljesen sík pályán egyéni indítással teljesítik a távot a versenyzők. A prológ célja a nemzetközi verseny mezőnyének elosztása, illetve a megkülönböztető mezek kiosztása: a prológ győztese húzhatja fel a sárga trikót.

A Tour de Hongrie 2017 főoldala: Tour de Hongrie 2017

A Tour de Hongrie hivatalos honlapja: www.tourdehongrie.hu

a 2016-os Tour prológja
A 2016-os Tour prológja Fotó: Vanik Zoltán - Tour de Hongrie ©

Kövesd a mezőnyt élőben, online

A Tour de Hongrie minden versenynapján élőben közvetítjük a mezőny aktuális pozícióját: online térképünkön párhuzamosan három fontos pontját lehet követni a versenynek: a Szökést, az Üldözőbolyt és a Mezőnyt.

A rendszer úgy működik, hogy a mezőnyt kísérő autókba adtunk egy-egy GPS-t, ami mobilinterneten keresztül élőben közvetíti a kísérőautók pozícióját. A rendszer félpercenként küldi a jeleket, ami a térképen azonnal megjelenik (nem kell frissíteni), így bárki nyomon követheti.

A kurzorral az adott nyíl fölé menve látható, hogy melyik mozgásban lévő jel melyik mezőnyrészt jelenti.

Az élő nyomkövetés minden versenynap az aznapi szakaszra megadott rajtidőben indul, és a verseny végéig tart.

A térképen a kék nyíl jelzi, amikor az autó - azaz a mezőnynek az a része - mozgásban van, és kék pötty , ha éppen áll.

Előfordulhat, hogy egyes szakaszokon térerő hiányában nem kapunk frissítést, ilyenkor az utolsó ismert pozíciót láthatjuk a térképen, egy kérdőjellel jelölve:

Szakaszok

Tour de Hongrie 2017 - 1. szakasz Keszthely - Zalaegerszeg A Keszthely és Zalaegerszeg között kijelölt 145 kilométeres útvonalon, néhány meredekebb emelkedőt is tartalmazó, dombos pályán teljesítik a távot a versenyzők. A szakasz során négy gyorsasági és egy hegyi részhajrára is sor kerül. A befutó előtt Zalaegerszegen két kört is teljesít majd a mezőny.

Tour de Hongrie 2017 - 2. szakasz Velence - Siófok A Velence és Siófok között kijelölt 138 kilométeres útvonalon, ismét néhány meredekebb emelkedőt is tartalmazó, dombos pályán teljesítik a távot a versenyzők. A szakasz során négy gyorsasági és egy hegyi részhajrára is sor kerül. A befutó előtt Siófokon három kört is teljesít majd a mezőny.

Tour de Hongrie 2017 - 3. szakasz Paks - Cegléd A Paks és Cegléd között kijelölt 178 kilométeres útvonalon gyakorlatilag teljesen sík pályán teljesítik a távot a versenyzők. A szakasz során három gyorsasági (Dunaföldvár, Bugyi és Csemő) részhajrára is sor kerül. A befutó előtt Cegléden két kört is teljesít majd a mezőny.

Tour de Hongrie 2017 - 4. szakasz Karcag - Miskolc A Karcag és Miskolc között kijelölt 177 kilométeres útvonalon egy első kategóriás emelkedőt is megmászva teljesítik a távot a versenyzők. A Tour királyetapja során három gyorsasági (Poroszló, Mezőcsát és Miskolc) és egy hegyi (Bükkszentkereszt) részhajrára is sor kerül.

Tour de Hongrie 2017 - 5. szakasz Jászberény - Budapest A Jászberény és Budapest között kijelölt 112 kilométeres útvonalon szinte végig sík pályán teljesítik a távot a versenyzők. A szakasz során három gyorsasági és egy hegyi részhajrára is sor kerül. Látványos befutóra számíthatunk Budapesten: a Városligetben öt kört is teljesít majd a mezőny.

Tour de Hongrie 2016