funiQ logo

Nádak Útján tanösvény, Hegykő

Töltsd le az útvonalat GPX-fájlként a GPS eszközödbe!
Teljes táv: 5 km
Össz. emelkedő:  16 m
Össz. lejtő: -16 m
Magasság max.: 122 m
Magasság min.: 114 m

A tanösvényt végigjárva belekóstolhatunk a Fertő-táj sajátos hangulatába, megfigyelhetjük az itt őshonos állat- és növényfajokat.

A Szent Mihály-templomtól indulva a Fertő tó, illetve a Hegykői főcsatorna felé (a „Nádak útján” tanösvényt jelző tábla mutatja az utat) elhaladunk az egykori népiskola épülete (ma pálinkafőzde) és egy játszótér mellett, majd követjük az előbb aszfalt- majd földutat egészen a Vasfüggöny Emlékhelyig.

Az emlékhelytől 200 méterre a tó irányában, a Hegykői-csatorna bejáratánál álló kilátóból megcsodálhatjuk a tipikus Fertő-tájat. Visszafordulva ugyanezen az útvonalon haladva a település határán érjük el a nádasok fölé emelkedő másik kilátót. Innen főleg a Fertő madarait ismerhetjük meg (ez a Madármegfigyelő Szabadidőpark), sőt télen az itt lévő sekély tavon korcsolyázni is lehet. Tovább ugyanezen az úton érjük el ismét a templomot, és a Csipkeházat.

a hegykői Szent Mihály-templom
A Szent Mihály-templom és a Csipkeház Fotó: funiQ

Ha esetleg további megfigyeléseket akarunk tenni a Fertő állatvilágával kapcsolatban, érdemes ellátogatni a helyi horgásztóhoz is.