funiQ logo

Balatonalmádi - Wesselényi strand

A Wesselényi strand Balatonalmádi legnagyobb, és az északi part egyik legismertebb strandja. Ideális helyszín kisebb-nagyobb családoknak, és az enyhén romantikus beütés miatt pároknak is tökéletes.

A gyerekeket nyugodtan el lehet engedni szabadon játszani, mivel a víz lassan mélyül, a játszótér pedig abszolút biztonságos. A parton egy óriási homokos rész várja őket, amit alaposan igénybe is szoktak venni. A kialakított sétányon végigjárva meg lehet csodálni a kicsik homokvárait, amiből soha sincs hiány.

Ezen kívül vár még rájuk a játszóház és egy óriási ugrálóparadicsom is, ahol önfeledten játszhatnak kimerülésig, amikor pedig elfáradtak, a sok árnyékos rész kellő nyugalmat adhat nekik.

Természetesen a nagyobbakra is gondoltak, rájuk egy óriási strandröplabdapálya és ping-pong asztal vár.

Ha még ez sem lenne elég, a gasztronómiai felhozatal is minden igényt kielégít. Egy hosszú sor büfé van a parton, ami mind a strandról, mind az utcáról elérhető. Az idelátogatók és a helyiek azt mesélik, hogy az itt kapható kürtős kalácshoz az egész Balatonon nincs fogható.

Van még lehetőség vízibiciklit bérelni és ingyen parkolni, de vonattal is könnyen megközelíthető, hiszen az állomás pár lépésnyire van a strandtól.

Elérhetőség

Cím: 8220 Balatonalmádi, Szent István sétány 6.
Tel.: +36 88 432 065
E-mail: pmhivatal@balatonalmadi.hu
Web: www.balaton-almadi.hu/strandok/wesselenyi-strand