funiQ logo

Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata

Közép-Európa egyik legszebb természeti és műemléki környezetében, a tatai Öreg-tó északi partján fekvő ökoturisztikai központban egész évben felejthetetlen élményeket kínálnak minden korosztálynak.

Új Kajakház Ökoturisztikai Központ

Az egykori, híres kajakház helyén álló, Év Háza díjjal elismert sport-, túra- és fesztiválközpontban széles kínálatból lehet választani az egy- vagy többnapos, rendszeresen megújuló tartalmú, így megismételhető öko-, aktív és/vagy kulturális programok közül.

A teljes körűen akadálymentesített központban kifejezetten a fogyatékkal élők részére is szerveznek programokat, speciális sport- és túraeszközök is rendelkezésükre állnak.

Új Kajakház Ökoturisztikai Központ

Az információs- és oktatóközpontként is működő központ a Vértes és a Gerecse gyalogos- és kerékpáros túraútvonalainak egyik legfontosabb indító állomása. A vezetett túrák során akár olyan területeket is be tudsz járni, amelyek védettség alatt állnak, és erősen korlátozott a látogathatóságuk.

Itt rendezik meg minden évben a nemzetközi hírű Kajakfesztivált, a Víz, Zene, Virág Fesztivált és a Jég–Zene–Jégvirág Fesztivált.

Kapcsolat:

Cím: 2890 Tata, Tópart sétány 2. E-mail: okokozpont@tataivaroskapu.hu

Új Kajakház Ökoturisztikai Központ

Megközelítés:

A központ a tatai Öreg-tó partján található a Vérteszőlősi út és a tó között, a Baji úti csomóponttól Tatabánya felé. Ha vonattal érkezel, a Budapest–Győr vasútvonalon közlekedő vonatokról Tóvároskert megállónál szállj le, onnan a Baji úton pár perces sétával eljutsz a Vértesszőlősi útig, azt keresztezve a szervizúton Tatabánya felé kb. 250 méterre lesz az épület.

Ha gépkocsival érkezel, a Baji úti csomópontban kanyarodj le a Vértesszőlősi úttal párhozamosan vezető szervizútra, és haladj rajta Tatabánya irányába kb. 250 métert. A központnál található ingyenes parkolókban hagyhatod a kocsidat.

Ha kerékpárral érkezel, a Tatát Tatabányával összekötő Általér-völgyi kerékpárút pont a Központ előtt vezet el. Itt a kerékpártámaszoknál tudod lezárva hagyni a bringád, amíg intézed az ügyeidet az épületben.

Új Kajakház Ökoturisztikai Központ
Új Kajakház Ökoturisztikai Központ - téli kitekintés a tóra
Téli kitekintés a tóra Fotó: funiQ

Túraajánlatok