funiQ logo

Arborétum felderítő túra (37 km)

Töltsd le az útvonalat GPX-fájlként a GPS eszközödbe!
Teljes táv: 36 km
Össz. emelkedő:  270 m
Össz. lejtő: -240 m
Magasság max.: 265 m
Magasság min.: 152 m

Lenti - Lovászi - Tornyiszentmiklós - Dobri - Csörnyeföld - Szentmargitfalva - Kiscsehi - Budafapuszta - (kisvonattal)  Lenti

A felderítő  túra a természet szerelmeseinek kínál feledhetetlen élményt, az út végén a fáradt vándor méltó jutalma egy csodás arborétum meglátogatása, ami májusban borul a legszebb köntösébe, a rhododendonok virágzásával.

Budafapusztai arborétum, Kiscsehi A 46 hektáros arborétumban 132 féle tűlevelű és 88 féle lomblevelű fát és cserjét találhatunk. Dél-Zala egyik gyöngyszeme egyaránt megközelíthető Kiscsehi, Kistolmács vagy Bázakerettye irányából. Az arborétum májusban a legszebb, a rhododendonok virágzásakor.

A visszaút megtehető a Bázakerettye – Lenti között közlekedő kisvonattal is, amely hétfőtől szombatig közlekedik. Bázakerettye felső megállóhelynél tudunk felszállni a szerelvényre.

Erdei kisvasút (Lenti–Csömödér–Kistolmács) Bár hazánk legforgalmasabb kisvasútjának elsődleges funkciója máig a teherszállítás, az évente több ezer idelátogató turista mégsem ezért szereti. A Lenti és Kistolmács közti erdei vasút lenyűgöző tájakon vezet végig, rengeteg természeti látnivalót kínálva a zalai dombok között.