funiQ logo

Podgorica

A város ideális választás a szórakozni és a pihenni vágyóknak is. Mindössze egy órányi autóútra a tengertől, fél órányira a Shkodrai-tótól. A város hídjai öt folyó fölött vezetnek át. Itt könnyen megtalálhatjuk mindazt, amire egy kellemes nyaraláshoz szükségünk van.

panorámakép
Panorámakép Fotó: Nije bitno... - Wikimédia Commons CC-BY

Választhatunk természeti és városi látnivalók között. Nyáron sokan a természetet részesítik előnyben: érthető, hisz ekkor az utcákon tikkasztó a forróság – Athén után Podgorica Európa második legmelegebb városa. Semmi ok a pánikra, a hegyek és a tenger tökéletes alternatívát nyújt, de Sitnica, Morača, Zeta, Ribnica folyók közelében lévő látványosságokat is érdemes meglátogatni ekkor. Mindenhol, még a Scutari-tónál is találhatunk csendes partszakaszt, titkos helyeket, és élvezhetjük a természet szépségét szinte csak egy lépésnyire a városközponttól.

Kotori-öböl (access-info.org)
Kotori-öböl (access-info.org)

A város, ahol Montenegró lakosságának egyharmada él, a világ minden tájáról vonz embereket, hogy megismerjék gazdag kulturális életét és sport eseményeit. Nemzetközi fesztiválok, versenyek, szabadtéri színház, ünnepségek, foci-, kosárlabda-, röplabda-mérkőzések várják a látogatókat, illetve a helyi sportklubok igénybevételével az idelátogató nyaralása közben is aktív maradhat, mindezt olcsón vagy akár ingyen. Szintén érdemes megtekinteni  a város műemlékeit is, ahol letűnt korok emlékeit idézhetjük fel. Az éjszakai élet ritmusáról számos kocsma, kávéház és klub gondoskodik. A város történelme iránt érdeklődök meglátogathatják a Helytörténeti Múzeumot, a kulturális értékeket keresők számára pedig a centrum közelében elhelyezkedő Nemzeti Színház lehet érdekes. Fontos és szép műemlék épület a Szent Đorđe-templom.

A. Várostörténeti Múzeum, Podgorica B. Szent György-templom, Podrogica C. Montenegrói Nemzeti Színház

Túraajánlatok