funiQ logo

Füredi ősz teljesítménytúra

Időpont: 2020. október 17., szombat

Rajt/Cél helyszíne: Arács Szíve Vendéglő, Balatonfüred-Arács ((Balatonfüred, Lóczy Lajos u. 48.))

kilátás Balatonfüredre és a Tihanyi-félszigetre a Tamás-hegy aljában lévő kereszttől
Kilátás Balatonfüredre és a Tihanyi-félszigetre a Tamás-hegy aljában lévő kereszttől Fotó: funiQ

A teljesítménytúra az őszi Balatonfüred környékét mutatja be. A nyári zsongás után megnyugszik a város és környezete, elcsendesül az erdő is. Az egész táj kiszínesedik ebben a hónapban, talán az év leglátványosabb időszaka ez.

A rendezvény bázisa idén a Koloska-völgyhöz közel eső arácsi városrészben található Arács Szíve Vendéglő. Minden résztvevő érinti a Koloska-sziklákat és a Koloska-völgyet, és – a legkisebbeknek és szüleiknek szóló gyerektávon kívül – a Tamás-hegyen található Jókai-kilátót is, ahonnan gyönyörű a látvány Balatonfüredre, a Tihanyi-félszigetre, na és persze magára a Balatonra.

A 20/30/37 km-re vállalkozók a Péter-hegy meredek oldalában is felkapaszkodnak, a leghosszabb távon egészen a Zádorvárig lehet gyalogolni. Távoktól függően eljuthatunk a Recsek-hegyre, Hidegkútra és Balatonszőlősre, valamint a középkori Papsoka-templomhoz. A Cartographia Kupa résztvevőit nagy szeretettel várják a szervezők!

Előnevezési lehetőség 2020. október 14-ig ezen az oldalon. Az előnevezettek a célban meleg ételt kapnak! Utólag már nincs lehetőség meleg étel rendelésére.

Szervező: Balaton Turista és Szabadidő Egyesület

Távok:

Információ:

Csiba Ágoston
Tel.: +36 20 438 6700
E-mail: furediosz@balatontura.hu
Web: www.balatontura.hu

A túra a 2020-as Cartographia Kupa része.

Cartographia kupa logo

Következő túra