funiQ logo

Dél-Börzsönyi kilátások

Figyelem!

Tekintettel a koronavírus miatt elrendelt vészhelyzetre, ezen belül is az 500 főnél nagyobb szabadtéri rendezvények betiltására, a BTHE által rendezett Dél-Börzsönyi kilátások túra elmarad!

———————————

Időpont: 2020. március 21., szombat

Rajt/Cél helyszíne: Zebegény, Petőfi tér

2020 márciusában már 14. alkalommal rendezik meg ezt a klasszikus tavaszi túrát a Dunakanyarban. Minden távnak Zebegényben, a Szőnyi táborban van a rajt-cél helyszíne.

A kankalinokkal és héricsekkel tarkított tavaszi erdőben kanyargó ösvényeken érintjük a Trianon-emlékművet, a Kós Károly-kilátót, valamint a Kút-völgyre nyíló kilátóhelyet. A legrövidebb séta kivételével mindegyik útvonal érinti a nagyon látványos Kittenberger-utat, és felkeresi a csodás panorámát nyújtó Hegyes-tetőt. Akik legalább 20 km megtételére vállalkoznak, a Kövesmezőn megkóstolhatják a méltán kedvelt Monarchia Rétesházban készült réteseket.

A célban minden beérkező meleg ételt kap, a rövidebb távokon nevezők választhatnak lángos vagy többféle tészta közül, a hosszabb távon indulók pedig akár levest és paprikás krumplit is kérhetnek.

Lehetőség van online előnevezésre 2020. március 20-ig, ezzel nagymértékben csökkenthető a helyszíni adminisztráció, ráadásul minden online előnevező 200 Ft kedvezményt kap. Előre fizetés esetén 500 Ft a kedvezmény!

Szervező: Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület (BTHE)

Távok:

  • 40 km
  • 30 km
  • 20 km
  • 10 km
  • Zebegényi séta 5 km

Információ:

Krieger István
Tel.: +36 30 5840 446
Email: info@bthe.hu
Web: http://www.bthe.hu

A túra a 2020-as Cartographia Kupa része.

Cartographia kupa logo

Következő túra