funiQ logo

Szomori Teljesítménytúrák 56/23/10, Kézdi 10

Időpont: 2019. október 23., szerda

Rajt/Cél helyszíne: Szomori Sportcsarnok (2822 Szomor, Mátyás Király u. 8-10.)

Szervező: Kosztka Péter

A ma Szomori Teljesítménytúrákként ismert, sok résztávos rendezvény elődjét, a „Szomor 23"-at 25 évvel ezelőtt rendezték meg először. 2007-ben a rendezvény megújult, onnantól 10 és 56 km-es távok is teljesíthetők, a legrövidebb táv sikerére való tekintettel pedig újabb 10 km-es távval bővült a választék.

A túrák útvonalai nagyrészt a Gerecse keleti széle és a Zsámbéki-medence által határolt dimbes-dombos területen vezetnek. Távtól függően a túrázók megismerhetik a Szomor felett magasodó Kakukk-hegyet, a hegy árnyékában megbúvó Anyácsai-tavat, a Zsámbéki romtemplomot, a Nyakas-hegyet, az epöli Kősziklát, a bajnai Őr-hegyet és Sándor Móric temetkezési helyét, a gyarmatpusztai kápolnát is. A szervezők minden ellenőrzőponton kedveskednek valamivel, a célban pedig zsíros kenyérrel és teával várnak mindenkit.

A zsámbéki romtemplom a túra napján ingyen látogatható bárki számára!

Az összes távon meghatározott számú túrázó indulhat, előnevezni október 1-től 20-ig, vagy a létszámkorlát eléréséig lehet a túra honlapján. Helyszíni nevezésre csak korlátozott számban lesz lehetőség!

zsámbéki romtemplom - premontrei kolostor
Zsámbéki romtemplom - premontrei kolostor Fotó: funiQ

Távok:

Információ

Tel.: Kosztka Péter: +36 30 550 0814
E-mail: kosztkap@gmail.com
Web: www.szomoritura.hu

A túra a Cartographia Kupa része.

Cartographia kupa logo

Következő túra

XV. Lővérek 40/25/15 Az immáron 15. alkalommal megrendezésre kerülő Lővérek teljesítménytúra remek lehetőséget kínál a késő őszi Soproni-hegység felfedezésére. A szervezők az útvonalat a hegység legismertebb látnivalóinak, és néhány kevésbé ismert, ám ugyanannyira szép pontjának figyelembe vételével alakították ki.