funiQ logo

II. Papucs-hegy 30/25/20/15/8/5

Időpont: 2019. szeptember 22., vasárnap

Szervező: Zöld Bakancs Klub

Az újoncok közé tartozik a 2. alkalommal megrendezésre kerülő túra, amely a Zala megyei fürdőtelepülésről, Kehidakustányból indul. A túrázok körében kevésbé ismert, de annál több szépséget rejtő körtúrán sok táv közül választhatunk.

A résztávok útvonalai érintik a kustányi romtemplomot, Zala megye legnagyobb védett házi berkenyefáját, a zalaköveskúti Teréz Anya-kilátót, a vízi bivaly legelőt, a zalaszentlászlói szőlőhegyet és a sényei kemence kápolnát.

Tiszta időben látható a környék összes települése, a zalaszántói sztúpa, Sümeg hegyei, a Kovácsi-hegy és a Keszthelyi-hegység a Rezi-várral. A túra során 4–6 kilométerenként frissítőpontokkal, a célban meleg étellel fogadják a túrázókat. A friss levegő és a csodás kilátás garantáltan elvarázsolja az ide látogatókat.

Előnevezni 2019. szeptember 19., csütörtökig lehet kedvezményesen a bakancsosturaim@freemail.hu címen név, táv és lakóhely megadásával.

Teréz anya-kilátó
Teréz anya-kilátó Fotó: Kovács Attila - Cartographia

Távok:

Információ

Tel.: Miskolczi Réka: +36 20 245 6644
E-mail: bakancsosturaim@freemail.hu
Web: www.smaragdbakancs.hu

Cartographia Kupa kedvezmény: 100 Ft

A túra a Cartographia Kupa része.

Cartographia kupa logo

Következő túra

Hatos-tölgy túra 20/10 A túra két távja a Sokorói-hegység jelzett turistaútjain vezet. A névadó Hatos-tölgy kb. 300 éves, a 2012-es év fája verseny 2. helyezettje. A túra során kóstolót kapunk a változatos sokorói tájból, a túra után pedig tökfesztivál várja a résztvevőket.