funiQ logo

Galgamente 50/40/30/25/20/15/Aszódi séta 9

Időpont: 2019. szeptember 14., szombat

Szervező: Galgamenti Túrázók Egyesülete

Az idén 7. alkalommal megrendezett esemény egy Budapesthez közeli, turisztikai szempontból azonban nem túl jelentős tájegységben – a Galga-patakhoz közeli erdőkben – kerül megrendezésre.

Az első rendezés alkalmával egy értől a torkolatig tartó teljesítménytúrát szerveztek, azonban a közlekedési nehézségek okozta alacsony érdeklődés miatt a szervezőknek újra kellett gondolni a túrát.

A rengeteg bejárás során felfedezett táj és a pozitív visszajelzések alapján viszont mindenképpen folytatni szerették volna a környék bemutatását. Ennek eredménye lett az Aszódról induló körtúra, ami 2018-tól kiegészült egy aszódi városnéző sétatávval. Az útvonal egyik legszebb szakasza az Aszódhoz közeli, magántulajdonban lévő Hosszú-völgy, amely a túra alkalmával látogatható.

Távok:

Információ

Tel.: Soós Ádám: +36 30 924 7543
E-mail: mail@soosadam.hu

Cartographia Kupa kedvezmény: 100 Ft

A túra a Cartographia Kupa része.

Cartographia kupa logo

Következő túra

II. Papucs-hegy 30/25/20/15/8/5 Az újoncok közé tartozik a 2. alkalommal megrendezésre kerülő túra, amely a Zala megyei fürdőtelepülésről, Kehidakustányból indul. A túrázok körében kevésbé ismert, de annál több szépséget rejtő körtúrán sok táv közül választhatunk.