funiQ logo

Magamvadon 52/Maraton/25/10

Időpont: 2019. június 29., szombat

Szervező: Biom a Fiatalokért Alapítvány

Rajt/Cél: Markaz, Focipálya (Markaz, Fő út, falu keleti vége)

A Magamvadon Adománygyűjtő Teljesítménytúra a Keleti-Mátrába kalauzolja el a túrázót. A Keleti-Mátra viszonylag ritkábban járt hely, mégis tele van szépségekkel. A túra érinti a Markazi várat, az Ilona-völgyi vízesést, egy különleges csúcsot, a Vörös Tehén-Nyakat. A hosszabb távok (Maraton, 53) ellátogatnak a Recski Emlékparkba és Kisnánára is, ahol a méltán híres várrom mellett halad el túránk.

A BIOM a Fiatalokért alapítvány 2019-ben szervezi meg második adománygyűjtő teljesítménytúráját, aminek teljes befolyt összegét arra fordítják, hogy megvalósíthassák Magamvadon nevű programukat az állami gondozott fiatalok számára.

A túrán a Ne hagyj nyomot! elveit követik a szervezők, ezért a saját hulladékot visszahozó túrázók külön jutalomban részesülnek!

Saját pohár használata ajánlott, eldobható poharakat nem tudnak biztosítani.

A túrán ellátás, frissítés a Markazi várnál, Mária-Képesfánál, a Domoszlói kapunál, a hosszú távon indulóknak Várbükknél és Kisnánán lesz. A családias túrán különös gondot fordítanak a házi lekvárral és házi szörppel való kedveskedéssel a túrázók számára. A rajt és a cél is a Markazi Focipályán lesz, ami mellett a Monte Pizzéria várja a felfrissülni vágyó túrázókat. Ugyanakkor a célban meleg étellel várják a szervezők a beérkező túrázókat.

Magamvadon túra
Magamvadon túra

Előnevezni 2019. június 26-ig lehet ezen az oldalon. Helyszíni nevezésre is van lehetőség.

Távok:

Információ

Tel.: Vámosi Edit, Molnár Zsolt, Gerencsér Dóra, László Noémi: +36 30 529 3070
E-mail: edo.vamosi@gmail.com, biommagamvadon@gmail.com

Cartographia Kupa kedvezmény: 10%

Ajánlott térkép:

Mátra turistatérkép (2018)
Mátra turistakalauz (2017)

A túra a Cartographia Kupa része.

Cartographia kupa logo

A Magamvadon projektről:

A Magamvadon projekt egy élménypedagógiai program, ami segíti az állami gondozott fiatalokat saját céljaik megvalósításában. Egy élmény alapú tréningen keresztül felkészítjük őket arra, hogy saját maguk tervezzenek meg egy szabadtéri expedíciót, és ennek tanulságait kamatoztassák életük más területein. A tréning során megélt élmények és tanulságok rögzíthetők, feldolgozhatók a Magamvadon innovatív naplóban. Ez a kombináció segíti azt, hogy elköteleződjenek egy cél mellett, hosszabb távon tervezzenek, és önállóan tegyenek a céljuk elérése érdekében. A napló - Magamvadon - egy színes, szagos, személyes tárgy. Rugalmasságából fakadóan képes illeszkedni a tréningen résztvevő igényeihez, kreatívan, az íráson túl sok egyéb módon segíti az önkifejezést. A program végére a résztvevők olyan készségeket tanulnak, amelyet elvárnak tőlük, de nem volt lehetőségük elsajátítani korábban.

Következő túra

Csemő Virágünnepe 30/20 Csemő 2018-ban ismét első lett a Virágos Magyarországért versenyen. A túrák a jelzett turistautakon, viszonylag kevés aszfaltúton, sok erdőt is érintve. A túra utolsó kilométere a falunapos Virágünnep műsoraival és kirakodóvásárával teszi színesebbé a virágos főúton a célba érkezést.