funiQ logo

Barcika 65/50/30/20/10

Időpont: 2019. február 9., szombat

Szervező: Kazincbarcikai Természetbarát Egyesület

A túrák útvonala a Bükk hegységet és annak kevésbé ismert északi részét érintik. A teljesítők több takaros települést ismerhetnek meg, így többek között Mályinkát, Tardonát, Bánhorvátit, Dédestapolcsányt, Upponyt.

A hosszabb túrán résztvevők megcsodálhatják a Bán-patak völgyének elzárásával kialakított, télen is látványos Lázbérci-tavat. Az Upponyi-hegység kevés panorámapontja közül a Három-kő bércről átfogó kilátás nyílik a hullámzó Bükk-fennsíkra. A lejtőcsuszamlás következtében kialakult Damasa-szakadék az ország második leghosszabb karsztos üregrendszere, valamint a Szentlélekről levezető Csondró-völgy bármely évszakban ámulatba ejti a túrázót.

Ha van rá idő, Kazincbarcikát se felejtsük el megtekinteni, hisz a város falfestményeinek felkeresése, hatalmas szabadidő parkja nem csak az itt élők számára nyújtanak kikapcsolódási lehetőséget.

Rajt/Cél helyszín: Kazincbarcikai Sport Központ /KSK/, amely a városi autóbusz állomás mellett található.

Távok:

A szintidő a hóviszonyok függvényében változhat!

Információ

Tel.: Kollár Magdolna, Domonkos Ferenc, Vannay Ilona, Pogány Mária +36 20 418 5142; +36 30 336 1301
E-mail: barcikaturista@gmail.com
Web: www.barcikaturista.shp.hu

Cartographia Kupa kedvezmény: 100 Ft

Ajánlott térkép:

Bükk turistatérkép (2019)
Bükk turistakalauz (2017)

A túra a Cartographia Kupa része.

Cartographia kupa logo

Következő túra

Nosztra 30/20/10 A BTHE téli túrája a Börzsöny szigorú, de fenséges panorámákat ígérő magaslatait veszi célba. A Márianosztráról induló túra három távja megmássza a Nosztrával szinte összenőtt, meredek Kopasz-hegyet, de a hosszabb távok kitérnek Nagyirtáspusztára is. A célban hideg étel és meleg tea várja minket.