funiQ logo

Karancs-Medves 50/35/20

Időpont: 2017. április 29., szombat

Mentsd el a naptáradba!

Rajt és cél: Salgótarján, Galcsik Fogadó (Salgótarján, Karancs út 9.)

Szervezők: Nógrád Megyei Természetbarátok Társasága, Zöld Út Természetjárók Egyesülete

Jubileumi évhez érkeztek a Karancs-Medves teljesítménytúrák: 50 km-en 25., 20 km-en 15., alkalommal kerül megrendezésre a teljesítménytúra. A távok teljesítése közben csodálatos kilátás nyílik Salgótarján és környékének történelmi, geológiai, turisztikai látványosságaira.

A rövidebb távokon kitűző és emléklap, a leghosszabb távon jelvény és emléklap díjazásban részesülnek a teljesítők. A túra során több helyen lesz frissítőpont, és Eresztvényben a helyi specialitást, a nyársalós kenyeret is megkóstolhatják a résztvevők. Ráadásként mindenkit egy kis meglepetéssel várnak a rendezők!

A résztvevők a nevezési díj fejében a túra elején útvonalleírást és térképvázlatot, a túra teljesítése folyamán pedig több alkalommal energiát biztosító ételt és frissítő italt kapnak. A környezet védelme érdekében a frissítő italhoz saját poharat mindenki hozzon magával.

Előnevezés 2017. március elejétől lehetséges április 17.-ig ezen az oldalon: www.zute.hu/index.php/karancs-medves-50-35-20. Az előnevezésről lemaradók – a 450 fős létszámkorlát erejéig – is részt vehetnek a teljesítménytúrán.

Az útvonal a Bükki Nemzeti Park tájvédelmi körzetének területeit érinti, ezért a maximális induló létszám a három távon összesen 450 fő lehet.

Távok:

Jubileumi Karancs-Medves 50

Karancs-Medves 35

Jubileumi Karancs-Medves 20

A túra a Cartographia Kupa része.

Cartographia Kupa logo

Cartographia Kupa-kedvezmény: 300 Ft/fő nevezési díjkedvezmény

Ajánlott térkép: Cserhát (+Karancs, Medves) turistatérkép (2016)

Információ:

Józsa Gábor

Tel.: +36 30 410 2947

Miheller Tibor

Tel.: +36 70 436 3434
E-mail: zoldutte@gmail.com
Web: www.zute.hu