funiQ logo

Kelenföld vasútállomás metrómegálló

A 4-es metró jelenlegi vonalának budai végállomása a Kelenföldi vasútállomásnál van. A csomópont több szempontból is kiemelten fontos: egyrészt ingázók tömegei szállnak fel itt naponta a metróra, másrészt a későbbi metróbővítésnél innen halad majd tovább Gazdagrét felé a sínpár, harmadrészt pedig itt található a metróvonal járműtelepe is.

Kelenföldi pályaudvar A XI. kerületi Kelenföldi pályaudvaron keresztül már több mint százharminc éve közlekednek a vonatok, vasútállomás korszerűsítése a II. világháború után jelentősen felgyorsult. A pályaudvar már megkopott utasfelvételi épülete 125 éves fennállása alkalmából 2007-ben műemléki védettséget kapott.

a 4-es metró Kelenföldi Vasútállomás megállója
A 4-es metró Kelenföldi Vasútállomás megállója Fotó: funiQ

Nem véletlen tehát, hogy ezen a helyszínen összesen 27 mozgólépcső működik: az Etele térről és az őrmezői oldalról is le lehet jutni a közlekedést szolgáló aluljáróba, ahonnan további mozgólépcső szállítja a 16 méter mélyen fekvő peronokhoz a metróra szállókat. Ahogyan minden metrómegállónál, itt is választhatjuk a liftet is a le- és feljutáshoz.

üveglift visz fel a a 4-es metró Kelenföldi Vasútállomás megállójából
Üveglift visz fel a a 4-es metró Kelenföldi Vasútállomás megállójából Fotó: funiQ

A Kelenföldi állomáson tehát minden a közlekedésről szól: a vonatokról, buszokról és a parkolókból érkezők legfőbb célja, hogy a belváros felé minél gyorsabban eljuthassanak. Ezért itt a terek áteresztőképessége volt a legfontosabb szempont a tervezéskor, a dizájn a többi állomáshoz képest háttérbe szorult.

a 4-es metró Kelenföldi Vasútállomás megállója
A 4-es metró Kelenföldi Vasútállomás megállója Fotó: funiQ

A látszóbeton megmutatása persze itt is alapvetés, ám sem képzőművészeti alkotások, sem erős színek nem jelennek meg a föld alatti terekben. A funkcionalitás és a várakozás átmenetisége érzékelhető a tér felszíni rendezésénél is: a vonal meghosszabbításáig különösebb, hangsúlyos tereptárgyat nem helyeztek el az építkezéskor.

mozgólépcső a 4-es metró Kelenföldi Vasútállomás megállójában
Mozgólépcső a 4-es metró Kelenföldi Vasútállomás megállójában Fotó: funiQ

Mivel a vasúti állomásépület felújítása is várat magára egyelőre, illetve további fejlesztések is kilátásban vannak a területen - üzletközpont, irodaház -, a szakemberek azzal számolnak, hogy a csomópontban még nagyobb lesz az átmenő forgalom, így a föld feletti része a térnek elsődlegesen arra szolgál majd, hogy ott az emberek találkozhassanak egymással, várakozásukat pedig kellemes környezetben tölthessék el. A zöldfelületek beépítésével, a kényelmes lépcsők kialakításával is ezt a célt szolgálták a tervezők.

4-es metró lejáró Kelenföld vasútállomásnál
4-es metró lejáró Kelenföld vasútállomásnál Fotó: funiQ

Túraajánlatok

Felfedezőtúra a 4-es metró nyomában A 4-es metró átadásával kiderült, hogy lehet elegánsan, szép tereken áthaladva is utazni a felszín alatt. Az újbudaiak nap mint nap gyönyörködhetnek a kortárs építészet legjobb alkotásaiban, hiszen a nyomvonal 5 állomása is a kerületet szeli át. Túránk során körülnézünk az állomások felszínén is.