funiQ logo

Újbuda Center

A Dunával párhuzamos Budafoki út, és a Lágymányosi-öböl bejáratához vezető Hengermalom út kereszteződésénél, a Budafoki út sarkánál található a több mint harminc üzletnek otthont adó Újbuda Center.

Újbuda Center
Újbuda Center Fotó: funiQ

Tömegközlekedés szempontjából ideális helyen van az Újbuda Center, ugyanis több buszjárattal megközelíthető – a 33-as, a 103-as, a 133-as és a 233-as buszokkal juthatunk el ide, amelyeknek ma már mindegyike megáll az Újbuda Center bejáratainál. Az M0-s és a 6-os út közelsége révén pedig autóval is megközelíthető, ezáltal szélesebb körű vásárlóközönséget biztosítva a bevásárlóközpontnak.

Újbuda Center
Újbuda Center Fotó: funiQ

Kevesen tudják, hogy az Újbuda Center épülete valójában évtizedeken át a Magyar Kábel Műveknek adott otthont. Az 1960-ban épült csarnokot azonban nem bontották le, hanem újraértelmezték, átépítették, így ma is megcsodálhatjuk az épület monumentális szerkezetét. A Hengermalom út felé néző, eltolt ablakokból álló homlokzat az épület legjellegzetesebb része.

Túraajánlatok

Építészeti kalandozások Újbudán Ez az útvonal a XI. kerület építészeti érdekességeit fedezi fel. Az elsősorban a XX. századból származó építészeti emlékek közül különösen érdekesek azok, amelyek egykori ipari vagy közlekedési funkciójuk elvesztése után megmaradtak, de új szerepet kaptak.