funiQ logo

Drónok Velence felett

Időpont: 2016. április 3. (vasárnap) 9:00-18:00

Helyszín: Velence Korzó

Velence egét vasárnap birtokba veszik a drónok. Az első hivatalos Magyar Drón Bajnokság során a vendégek jobban megismerhetik ezeket a repkedő masinákat, megcsodálhatják manőverezési képességeiket. A Drone Racing Hungary valójában egy ötfutamos versenysorozat, amelynek első állomása lesz a Velencei-tó partján, következő futamának pedig a Hungaroring ad majd otthont, május 15-én.

drón

A versenyre profik és amatőrök egyaránt nevezhettek. A futamonkénti nyeremények mellett a fődíj is jelentős: a verseny győztese magyar színekben utazhat Hawaii-ra, ahol 2016 októberében tartják az új sportág világbajnokságát.

Az égi versenyrepülés mellett számos programot találunk a földön is: arcfestés, szimulátorok, drón- és bringabemutató, a verseny élő közvetítése.

Egész nap lesznek programok, a drónok gyakorlóköröket tesznek reggel 9-től, a hivatalos verseny pedig délután 2-kor kezdődik.

repülő drón

A nemzetközi szabályoknak is megfelelő drónok akár 130-140 km/órás sebességre is képesek, így látványos versenyt követhetünk majd nyomon. A körpálya kapukból és zászlókból épül majd fel. A Drone Racing Hungary sorozat első futamát a helyszínen kivetítőkön is figyelemmel lehet követni, a verseny facebook-oldalán pedig élő streamen nézhető a küzdelem. A rendezvény ingyenesen látogatható, azonban aki paddock belépőt vásárol, a pilóták mellől élvezheti ezt az egyedülálló versenyt!

A nézők biztonságát szolgálja a hét méter magas védőháló, amely körbeveszi a pályát.

A verseny hivatalos weboldala: www.droneracinghungary.com

Látnivalók

Velence A Velencei-tó partján fekszik, országunk egyik legfontosabb üdülőhelye. Velence látnivalói közül megtekinthetjük a Hauszmann-Gschwind-kastélyt, illetve a Beck-kastélyt is. 2000-ben Velence lett Magyarország legvirágosabb - akkor még - községe. A településen kerékpártúra vezet át.

Velence Korzó
Velence Korzó Fotó: funiQ

Velencei-tó Országunk harmadik legnagyobb és egyben egyik legkedveltebb természetes tava. A „Napfény tavát” évente 2050 órában süti a nap, átlagmélysége 1,5 méter, így Európa egyik legmelegebb édesvizű tava. Vize gyógyhatású, kénhidrogéntartama segít a reumatikus panaszokon.