funiQ logo

Barlangok hónapja 2016

Márciusban a barlangoké a főszerep: egész hónap során a Magyar Nemzeti Parkok hazánk látogatható barlangjaiba csábítanak bennünket. A "Barlangoljunk!" kampány keretein belül megismerhetjük az Aggteleki Nemzeti Park, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a Bükki Nemzeti Park, a Duna-Dráva Nemzeti Park és a Duna-Ipoly Nemzeti Park barlangjait. 

Az érintett nemzeti parkok csak ebben a hónapban érvényes programokkal és kedvezményekkel várják a barlangászni vágyókat. 

Istállós-kői-barlang

Az Aggteleki Nemzeti Park barlangjaiba márciusban 20-50%-os kedvezménnyel látogathatunk el.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park programjai között lesz erdőkerülő geobotanikai túra, éjszakai kalandtúra a Csodabogyós-barlangban, levendulás Denevér Dani készítés. A balatonfüredi Lóczy barlangot pedig a hosszú hétvégén kedvezményes áron járhatjuk be.

A Bükki Nemzeti Park szervezői ősrégészeti túrával várják az érdeklődőket.

A Duna-Dráva Nemzeti Parkban főként családbarát programokat tartanak, ilyen például március 20-án az Abaligeti-barlangnál a manótúra. Március 12-én a Tettyei Mésztufa-barlangot járhatják be az érdeklődők, szakvezető kíséretében. Ezt követően pedig a Pintérkert Arborétumot is meglátogathatjuk. A programot helytörténeti séta egészíti ki a Tettyén.

Ha pedig 2016. márciusban bemondjuk a jelszót (PIPISZTRELLA), az Abaligeti-barlangba, a Denevérmúzeumba és a Tettyei Mésztufa-barlangba is 20%-os kedvezménnyel válthatjuk meg belépőnket.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park "Föld alatti világ a főváros alatt" című interaktív geológiai bemutató és tanösvény bejárására hívja a látogatót. Emellett a márciusi látogatók 100 Ft-tal olcsóbban válthatják meg jegyüket a Pál-völgyi- és a Szemlő-hegyi-barlangba. A tavaszi szünetben pedig (március 24-29.) minden látogató kedvezményes kombinált belépőjegy megváltására jogosult (1600 Ft/fő), amely a fent említett mindkét barlangra érvényes.

Szemlő-hegyi-barlang

A legtöbb barlang látogatásához előzetes bejelentkezés szükséges!

Részletes program: www.magyarnemzetiparkok.hu/Barlangoljunk_16_programok