funiQ logo

Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark

A fürdőegyüttes három részre osztható, a szabadtéri- és a fedett fürdőre, valamint a szauna részlegre. Az egész nyáron használható külső területen 5 szabadtéri (gyermek-, úszó-, élmény- és gyógymedencékkel), egy félig fedett hidromasszázs élménymedencével és 8 hektáros zöldterülettel várják a fürdőzőket.

A szabad ég alatt elterülő fürdőrész legnagyobb medencéje 1340 m²-es. Ez a termálfürdő élménymedencéje, ahol élvezhetjük a vadvízáramot, a nyakzuhanyt, a masszázspadokat és a 74 méter hosszú, Anakonda fantázianevet viselő csúszda nyújtotta örömöket is.

Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark bejárata
Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark bejárata Fotó: funiQ

Az egész évben nyitva tartó, közel 3500 m²-es fedett fürdőrészben 5 medence kapott helyet. Az úszó-, gyógy-, gyermek- és hidromasszázs medencék vize nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, amely enyhülést nyújthat mozgásszervi problémák, gerinc (nyak, hát, derék), lumbágó, ízületi (váll, könyék, kéz, csípő, térd, boka)  gyulladásos és kopásos megbetegedések esetén.

A fedett fürdőrészen belül a gyógyvizes medencéktől elválasztott részen találjuk a szaunákat. A két finn, egy aroma valamint egy physiotherm infraszaunával ellátott "Szauna világhoz" belső és szabadtéri pihenőrész is tartozik.

A szaunák használatához külön belépőjegy vásárlása szükséges.

A lenti fürdő területén találjuk az egész évben látogatható Szent György Energiaparkot. A termálfürdő állítólag a Szent Györgyről elnevezett energiavonalak egyik találkozási pontjánál fekszik, amelynek jótékony hatású energiamozgásokat tulajdonítanak.