funiQ logo

Jókai-park, Siófok

A 2006-ban felújított 4,6 hektáron elterülő Jókai-park a vasútállomás és a Petőfi sétány között található. Helytörténészek szerint egykor a híres siófoki lóversenypálya volt a mai park helyén.

A minden nyáron friss, színpompás, illatozó egynyári virágokkal beültetett parkban játszóterek és kültéri sakkasztalok várják a játékos kedvűeket. Nyaranta pedig könnyűzenei esteket, különleges produkciókat élvezhetünk a park fái közé épített 1200 fő befogadására alkalmas szabadtéri színpadnál.

A rengeteg díszfa és díszcserje alkotta romantikus angolkertben egy kis japánkert is megbújik, amelynek apró tavacskáját a két partja fölött átívelő fa híd és a szépen kialakított vízesés teszi még hangulatosabbá.

A hatalmas park szélén található a Jókai-villa, amelyben a neves író élete utolsó nyarát töltötte. 

A Petőfi sétányon, a Jókai-park egyik bejáratánál áll Varga Imre egyik alkotása, ami Krúdy Gyulát egy szekéren ülve ábrázolja. A szobor eredeti változata 2003-ban készült, ma Nyíregyházán látható. A siófoki eredeti másolat szobrot 2004-ben készítette Varga Imre néhány jól látható változtatással a második művén az elsőhöz képest.

A szobrászművész többi, Siófokon látható alkotásáról ide kattintva olvashat.