funiQ logo

Balatonfüred - Esterházy strand és élményfürdő

Az Esterházyt, ami a másik nagy füredi strandhoz, a Kisfaludyhoz képest kicsit közelebb esik a Tagore sétányhoz, hagyományosan az elegánsabbnak tartják, és nem ok nélkül. Szépen karbantartott pázsitja, virágágyásai, a szép padok, a strandon belüli útjelző táblák és már maga a főbejárat épülete is patinás, arisztokratikus hangulatot áraszt, így nem csoda, hogy 2017-ben elnyerte a Kék Hullám Zászló ötcsillagos minősítését. Az Esterházy strand hosszú évek óta a Balaton egyik legkedveltebb strandja.

A közel 30 000 m²-es területen a látogatók kiélvezhetik az ingyenes wifi, a díjmentesen használható vízicsúszda és a 3 játszótér előnyeit. 

az Esterházy strand bejárata
Az Esterházy strand bejárata Fotó: funiQ

A 450 méteres partszakasszal rendelkező balatonfüredi strandon belül - külön belépőért - működik egy élményfürdő is, ahol egy nagyjából fél méteres vízmélységű gyerekmedence és egy 90-140 cm mély felnőtt élménymedence is vár ránk, mindegyikben egy-egy csúszdával. Egyszer mindenképp érdemes kipróbálni, mondjuk egy borúsabb nyári napon, milyen érzés a Balaton partján egy meleg vizű jakuzziban ülve élvezni a Tihanyi-félsziget panorámáját. 

Az aktív kikapcsolódásra vágyók rendelkezésére áll strandröplabda pálya és streetball pálya, de a nyaralók bérelhetnek külön napozóstéget vagy hintaágyat is. A számtalan büfé, kisbolt és strandárus mellett a Balaton vizén is ehetünk étteremben, egy hosszú móló végén kialakított vendéglőben.

A mozgásukban korlátozott látogatók számára a strandon rámpa, a móló végén személyemelő lift, valamint akadálymentesített mosdók találhatók.

A normál pénztárak mellett 3 nyelvű belépőjegy automata is üzemel a strand bejáratánál.

Közvetlenül a strand mellett fizetős parkoló van, de érdemes egy kicsit odébb, a Kisfaludy strand melletti ingyenes parkolóban lerakni a kocsit - onnan sincs messze a strand, és legalább nem kell számolgatnunk idegesen az órákat nyaralás közben.

Nyitva tartás

Elő-és utószezonban 9:00-18:00-ig
Főszezonban (június 20. - augusztus 20.) 8:30-19:00-ig

Jegyárak

  • Egyszeri felnőtt belépő: 1150 Ft
  • Egyszeri gyerek (4-14 év között) belépő: 700 Ft
  • Napi felnőtt belépő: 1400 Ft
  • Napi gyerek (4-14 év között) belépő: 850 Ft

További jegyárak ide kattintva érhetőek el.

Elérhetőség

Cím: 8230 Balatonfüred, Tagore Sétány
Web: www.balatonfuredistrandok.hu/eszterhazy
Esterházy strand
Esterházy strand Fotó: funiQ