funiQ logo

Zagykazetta Szörf Beach, Balatonfűzfő

A Föveny Strand közelében lévő, Zagykazettaként ismert szörfpark a Balaton-part egyetlen olyan létesítménye, amely kifejezetten a sportág szerelmesei számára jött létre. 

A Balatonfűzfő Szörf Klub SE alapítása óta, vagyis 2002-től kezdve jogos használója és karbantartója a Zagykazettának, 2012-ben pedig egy 25 évre szóló bérleti szerződést is aláírtak a helyi Önkormányzattal, amely alapján nagyobb, a szörfösök érdekeit szolgáló fejlesztéseket is megvalósíthat a szörfös területen a BFSZK.

A Szörf Klub a fejlesztéseket, karbantartásokat az éves klubtagsági díjakból és pályázati forrásokból végzi. A BFSZK várja a szörfösöket akár a klub tagjaként, akár csak beeső sportolóként, aki leugrik a Zagykazettára egy hétvégi szörfölésre, a tagsági díjat befizetők számára pedig 1 évre szóló gépjármű behajtási engedélyt is biztosítanak a Szörf Beach melletti parkolóba. A Klub tagjain kívül is használhatja bárki a területet, ám a parkolóban behajtási engedély nélkül hagyott autók tulajdonosai esetleg rendőri intézkedésekkel találhatják szembe magukat. A 2010-es évek környékén már 80 aktív tagja volt a Balatonfűzfő Szörf Klubnak.

A 2013-ban végzett fejlesztések egyik legjelentősebbike az a hullámra hasonlító térplasztika, ami az addig hiányosságnak számító zuhanyzónak és öltözőnek ad helyet.

A jövőben a Szörf Klub szörf tárolók és klubház építését tervezi.

A Zagykazettán pedig télen sem áll meg az élet, hiszen ha az időjárás engedi, jégszörfösök és jégkiteosok tucatjai lepik el a partszakaszt.

Még több élménypark a Balatonnál

Élmények, kalandok a Balatonnál Összeszedtük, hogy hova érdemes menni, ha nem volt elég az aznapi mozgás: listánkban szerepelnek a Balaton körüli kalandparkok, víziparkok, bobpályák, paintball pályák, egy mezítlábas ösvény és csupa olyan hely, ahova a kalandvágyó gyerekeket és felnőtteket bármikor el lehet vinni.