funiQ logo

Skyward

Ki gondolná, hogy a csepeli gyártelep aktív szabadidős tevékenységeknek is helyt adhat?! Itt található Magyarország egyetlen függőleges szélcsatornája. Hogy ez mire is jó? Lebegni.

az első repülési próbálkozás oktatóval
Az első repülési próbálkozás oktatóval

A szélcsatorna, vagy szabadesés szimulátor elsősorban a kezdő repülni vágyóknak lett kialakítva, bár formagyakorlat versenyeket is rendeznek ezekben. A szerkezet által előállított közel 200 km/h szélsebesség azonos egy repülőgépből kiugró ember maximális zuhanási sebességével. 

A hely kiváló sportolási, szórakozási lehetőséget nyújt a kezdő lebegni vágyóktól a profi ejtőernyősig. Ebben a szerkezetben mindenki kipróbálhatja a szabadesés élményét a valódi zuhanás élethű érzése mellett.  Mindezt egy üvegfalon át a teljes csapat végignézheti közben.

A szélcsatornának nagy előnye, hogy kortalan. Gyerektől az idősebbekig bárki kipróbálhatja. A szél sebességének változtatásából adódóan a gyermekek és akár 100 kg feletti testsúlyú emberek számára is elérhető a lebegés, repülés élménye. Már egészen fiatalon, 4-5 éves kortól elkezdhető ez az új sport.

gyakorlás a zsámolyon - "ez így jó" kézjel
Gyakorlás a zsámolyon - "ez így jó" kézjel

A levegőben való mozgást gyakorlott oktatók segítik, akik alapos felkészítés után a szélcsatornában is bent maradnak a "repülők" mellett és kézjeles instrukciókkal korrigálják a hibáidat.

Ha szeretnéd te is kipróbálni, akkor keresd őket: www.skyward.hu