funiQ logo

Tatai Városkapu Jégsátor

A Kőkúti iskola udvarában található ez az aranyos 17,5x38 méteres, mondhatni „kispályás“, sátorral fedett műjégpálya. A tatai Öreg-tó az enyhe téli időjárás miatt sokszor nem fagyott be eléggé, ezért épült fel ez a műjégpálya.

A délelőtti órákban a kisiskolások és óvodások foglalják el a pályát, akik ingyenesen testnevelés óra keretein belül korizhatnak. Délután a közönségkorcsolyáé a főszerep, majd este 8 után a hokisok veszik birtokukba a pályát. A műjégpálya mellett büfé található, ahol felfrissülhetnek a korisok, illetve korcsolya bérlésre és élezésre is itt van lehetőség.

A tatai pályán nincsenek turnusok, így annyit korizhatunk egyhuzamban egy belépővel, amennyit jól esik.

korizás a Városkapu Jégpályán
Korizás a Városkapu Jégpályán Fotó: Tatai Városkapu Jégsátor ©

Elérhetőségek

Cím: 2890 Tata, Kőkút köz 2.
Web: www.facebook.com/TataiVaroskapuJegsator
korcsolya oktatás
Korcsolya oktatás Fotó: Tatai Városkapu Jégsátor ©

Nézz körbe, mi minden vár még Tatán:

Tata A „vizek városának” is nevezett Tata valóban élő kapcsolatot ápol a vízzel: az Öreg-tó mellett számos malom, forrás tanúskodik erről. A barokk építészet megannyi szépsége mellett megnézhetjük az ország első angolkertjét is, de ki ne hagyjuk a város gyöngyszemét, a Tatai várat se!

Még több jégpálya!

Országos műjégpálya-lista Kíváncsi vagy, hol lehet a közeledben korcsolyázni? Íme a lista, amely tartalmazza Magyarország jégpályáit, a legfontosabb tudnivalókkal. A budapesti pályákat kerületenkénti bontásban, az országos listát pedig lejjebb görgetve, városonként ABC-sorrendben találjátok meg.