funiQ logo

Zalakaros kerékpártúra: Zalakaros környéke (13 km)

Töltsd le az útvonalat GPX-fájlként a GPS eszközödbe!
Teljes táv: 13 km
Össz. emelkedő:  210 m
Össz. lejtő: -210 m
Magasság max.: 212 m
Magasság min.: 129 m

Zalakaros Kerékpáros Centrum › Banyavölgy › Zalakaros szőlőhegy › Zalakaros Kerékpáros Centrum

Fedezd fel Zalakarost és környékét!

Zalakaros Magyarország egyik legkisebb városa, igazán megfelelő választás azok számára, akik a nagy nyüzsgést inkább elkerülnék, és keresik a kellemes, természetközeli környezetet.

Zalakaros A fürdőváros a Kis-Balaton fővárosa. Kedvező fekvéséből adódóan az érintetlen természet, a madárcsicsergés, mind a kínálat része. A zalakarosi gyógyvíz kiválóan alkalmas krónikus mozgásszervi- és nőgyógyászati megbetegedések gyógyítására.

Zalakarosi termálfürdő
Zalakarosi termálfürdő

Az üdülőváros a hírnevét a 96 °C-os gyógyvíznek köszönheti. A népszerű városi fürdő a hagyományos gyógymedencék mellett kültéri és beltéri élményfürdővel, hullámfürdővel, óriáscsúszdával, és Vizipók Csodapók vízi gyermekvilággal várja a vendégeket, így az idős generációtól a családokig mindenki számára kellemes kikapcsolódást ígér.

A túra során felfedezhetjük a környéket, ihatunk a Banyavölgyben egy jó pohár bort, és bejárhatjuk a Zalakarost körülvevő szőlőhegyet, ahol kacskaringós szűk utcácskák, borospincék, kellemes hétvégi házak sora fogad minket.

Érdemes megmászni a Karosi kilátót, gyönyörködjünk a települést körülvevő panorámában, szép időben akár a Balatonig is ellátni. Visszatérve a centrumba érdemes egy kört tenni a város mindig virágos főterén.

kőkereszt, Nepomuki Szent János-kápolna és javasolt biciklis pihenőhely paddal a Zalakaros, Zalakomár és Galambok közti utak elágazójában
Kőkereszt, Nepomuki Szent János-kápolna és javasolt biciklis pihenőhely paddal a Zalakaros, Zalakomár és Galambok közti utak elágazójában Fotó: funiQ