funiQ logo

Csepreg

Csepreg az osztrák–magyar határ mellett, Vas megye északi részén, a Répce mentén, Bük szomszédságában található. A város a róla elnevezett kistérség településeinek közlekedési-turisztikai központja, és a megye életében is fontos szerepet tölt be. A gazdag múlttal rendelkező város vonzereje gyönyörű természeti környezetében rejlik, szőlőhegyek és erdők övezik. A város egész évben érdekes programokkal várja a turistákat.

Látnivalók

Helytörténeti kiállítás

A XIX. században épült járásbíróság hat termében található a Csepreg története című állandó kiállítás, melynek tárgyát a következő témák képezik: őskori leletek, római emlékek, a Nádasdyak kora, az 1848–1849-es szabadságharc és a II. világháború kora. A kiállításon megismerhető a környék növény- és állatvilága és a paraszti életforma is. Mintegy 1000 tárgyi emlék várja az idelátogatókat. 

Egyéb látnivalók: Helytörténeti kiállítás, Schöller-kastély, Rottermann-kastély, az 1621-es vértanúk emléktáblája, Millenniumi emlékmű, Pellengér.

Rendezvények: Városi Gyereknap (május), Nyitott Pincék Napja (május), Pünkösdi Lófuttatás (május), Nemzetközi Fúvóstalálkozó (június), Répcementi Napok (augusztus), Csepregi Városfesztivál (szeptember), Erzsébet-napi műsor és újbor bemutató (november), Karácsonyi fúvóskoncert (december).