funiQ logo

Városligeti Műjégpálya, Budapest

Ha a budapesti közösségi élet egyik fő helyszínét keressük télvíz idején, akkor ne kutassunk tovább! Budapest egyik gyöngyszeme a Városligeti tó és a Vajdahunyad vár szomszédságában a műemléki védelem alatt álló Városligeti Műjégpálya, amely az 1870-es évek óta a téli mozgás és szórakozás jelképe.

Története egészen 1870. január 29-re nyúlik vissza, ettől a naptól fogadta ugyanis a Városligeti Műjégpálya a korcsolyázni vágyókat. A parton eredetileg egy apró, két részből álló fabódé állt, ami azonban 1874 telén leégett. Ennek helyére építették fel Lechner Ödön tervei alapján a ma is látható épületet.

A Városligeti Műjégpálya Európa legöregebb ma is működő műjégpályája, és Európa legnagyobb szabadtéri mesterséges jégfelülete.

Városligeti Műjégpálya

A Műjégpálya szolgáltatásai közé tartozik többek között a korcsolyaélezés, a korcsolyabérlés és a korcsolya oktatás, miközben az egész helyszín akadálymentesített. Ha esetleg szusszannánk egyet, ezt megtehetjük a büfében. A pálya bérlése az egész szezonban lehetséges.

A Városligetben az autósok a kijelölt helyeken szabályos parkolással díjmentesen parkolhatnak.

jégkorizók a Városligeti Műjégpályánál
Jégkorizók a Városligeti Műjégpályánál Fotó: funiQ
 • Városligeti Műjégpálya
  Városligeti Műjégpálya Fotó: funiQ
 • Városligeti Műjégpálya télen
  Városligeti Műjégpálya télen Fotó: funiQ
 • a Városligeti Műjégpálya népszerű jégkorcsolyázó hely
  A Városligeti Műjégpálya népszerű jégkorcsolyázó hely Fotó: funiQ
 • a Vajdahunyad vára mellett korizhatunk a Városligeti Műjégpályán
  A Vajdahunyad vára mellett korizhatunk a Városligeti Műjégpályán Fotó: funiQ

A 2016/2017-es szezonban a Városligeti Műjégpályán számos fejlesztés lépett érvénybe. Megváltoztatták a korcsolyapálya beléptetőrendszerét, azóta ugyanis online is megvásárolhatjuk a jegyünket, így QR-kódos jeggyel léphetünk be a műjégpálya területére. A korcsolyakölcsönzés rendszere is megújult: engedélyünkkel fényképet készítenek rólunk, amely egy igazolványba kerül. Ennek segítségével várakozás nélkül, egyből megkapjuk a kölcsönzői korcsolyánkat. És hogy biztosan jusson mindenki lábára kori, a műjégpálya 600 pár új korcsolyát vásárolt.

Elérhetőség

Cím: 1146 Budapest, Olof Palme sétány 5.
Tel: +36 30 413 9840
E-mail: iroda@mujegpalya.hu
Web: www.mujegpalya.hu

Még több jégpálya!

Országos műjégpálya-lista Kíváncsi vagy, hol lehet a közeledben korcsolyázni? Íme a lista, amely tartalmazza Magyarország jégpályáit, a legfontosabb tudnivalókkal. A budapesti pályákat kerületenkénti bontásban, az országos listát pedig lejjebb görgetve, városonként ABC-sorrendben találjátok meg.