funiQ logo

XV. Lővérek 40/25/15

Időpont: 2019. november 16., szombat

Szervező: CATS Egyesület

Az immáron 15. alkalommal megrendezésre kerülő Lővérek teljesítménytúra remek lehetőséget kínál a késő őszi Soproni-hegység felfedezésére. A szervezők az útvonalat a hegység legismertebb látnivalóinak, és néhány kevésbé ismert, ám ugyanannyira szép pontjának figyelembe vételével alakították ki.

Az időpont sajátossága miatt – különösen napsütéses időben – még érezni az ősz erejét, szépségét. Ezt a szépséget az útvonalon több helyen elénk táruló kilátás csak tovább fokozza, mivel a túra különböző távjain három kilátó is útba esik.

Változatos terep, kristálytiszta levegőjű, egybefüggő erdők várják az indulókat az Alpok legkeletibb nyúlványában. Megpihenhetünk kiépített forrásnál, bányászati kiállítást is megnézhetünk, több tanösvényt is érintünk, túrázhatunk a határon, az egykori vasfüggöny mentén, de akár betérhetünk Brennbergbányán a kocsmatemplomba is.

Távok:

Információ

Tel.: Kardos Enikő: +36 20 484 8380
E-mail: enimage@vipmail.hu
Web: www.facebook.com/catsegyesulet

Cartographia Kupa kedvezmény: 100 Ft

Ajánlott térkép:

Soproni-hegység turistatérkép (2018)

A túra a Cartographia Kupa része.

Cartographia kupa logo

Következő túra

Mezőföldi Mikulás 30/20/12/8 2019-ben 12. alkalommal rendezik meg ezt a túrát a két mezőföldi nagyközség, Mezőfalva és Nagyvenyim környezetének bemutatásával. Nagyvenyimen a XVIII. század első felében épített, volt ciszter rendházban várja a túrázókat a Mikulás.