funiQ logo

Hatos-tölgy túra 20/10

Időpont: 2019. október 5., szombat

Rajt/Cél: Kajárpéc, Kultúrház

Szervező: Győr-Moson-Sopron Megyei Természetbarát Bizottság

Hatos tölgy
Hatos tölgy Fotó: kajarpec.hu

A túra két távja a Sokorói-dombság jelzett turistaútjain vezet. A névadó Hatos-tölgy kb. 300 éves, a 2012-es év fája verseny 2. helyezettje. Az ismertető szerint a Hatos-tölgy nevét a tövénél elágazó „ágairól”, törzseiről kapta. A fa és a körülötte kialakított pihenőhely a környékbeli települések lakói mellett kedvelt célpontja a közeli nagyváros, Győr kirándulóinak is. Ugyan a hat ágból mára sajnos csak öt maradt, de ez mit sem von le a fa értékéből.

A túra során kóstolót kapunk a változatos sokorói tájból, remek rálátással a Bakony legmagasabb kiemelkedésére, a Kőris-hegyre. Kajárpécen a túra napján délután tökfesztivál, motoros felvonulás, zenei műsor várja a túrázókat, de akár megnézhetjük a kajárpéci faluház felújított kiállításait is.

A túrát a megyei Természetbarát Bizottság tagegyesületeivel - Győri Vasutas TE és Rába TE - együtt rendezi.

Távok:

Információ

Tel.: Hluchány József: +36 20 520 7053
E-mail: jhluchany@gmail.com

Cartographia Kupa kedvezmény: 100 Ft

A túra a Cartographia Kupa része.

Cartographia kupa logo

Következő túra

Cartographia–Budai Kilátók 23/ Extra 29/ Szuper 16 A Cartographia Kupa sorozatának egyik leglátványosabb teljesítménytúrája a Budai-hegység kilátóit és jellegzetes kilátópontjait köti össze egy 24 km-es távon. Az Extra táv kitér a Budakeszi Vadasparkba, a 2017-ben először bevezetett Szuper táv pedig a Hűvösvölgyből indul.