funiQ logo

Csemő Virágünnepe 30/20

Időpont: 2019. július 6., szombat

Szervező: Pest megyei Vadvirág Természetjáró Egyesület – Tápiószelei Természetbarát Klubja

A szervezők 2002-ben rendezték meg az első, Csemő Virágünnepéhez kapcsolódó gyalogos teljesítménytúrát. A falu 1997-ben lett első alkalommal hazánk legvirágosabb települése falu kategóriában, a következő évben pedig már Európa 3. legvirágosabb faluja címet nyerte el. A nyári hőségben is virágos település megismertetése volt akkor a rendezők célja, azóta viszont már 30 km-es távon is lehet Nagykőrösről indulni.

Az évről évre szépségben is gyarapodó Csemő 2018-ban ismét első lett a Virágos Magyarországért versenyen. A díj kiérdemlése azért is kiemelkedő, mert a település és kiterjedt tanyavilága homokos talajú vidék. Ezen a vidéken vezetnek a túrák a jelzett turistautakon, viszonylag kevés aszfaltúton, de sok erdőt is érintve. A túra utolsó kilométere a falunapos Virágünnep műsoraival és kirakodóvásárával teszi színesebbé a virágos főúton a célba érkezést.

Távok:

Információ

Tel.: Lipák István +36 20 3404 852
E-mail: szeletura@gmail.com

Cartographia Kupa kedvezmény: A június 30-ig előzetesen jelentkező Cartographia Kupásoknak 500 Ft, egyébként 200 Ft.

A túra a Cartographia Kupa része.

Cartographia kupa logo

Következő túra

Abaúj–Hegyköz 50/25/15 A túra Abaúj és Zemplén szinte érintetlen természeti kincsei között kalauzolja a túrázókat. Távtól függően látható a Regéci-vár, a telkibányai bányamúzeum, útba ejtünk tiszta, iható vizű forrásokat, Fony örömvölgyi régi pincéit és Rezső bácsi kútját a Gergely-hegyen. Előnevezni augusztus 8-ig lehet.