funiQ logo

Hegyre fel, völgybe le 2 napos kerékpáros program

Töltsd le az útvonalat GPX-fájlként a GPS eszközödbe!

A tervezett 2 napos kerékpártúra kihasználja Lenti azon természeti adottságát, hogy északról síkság (Kerka és más vízfolyások által kialakított terület) délről pedig dombvidék fogja közre.

1. nap „Hegyre fel” túra

Túra típusa: Erdei vasúthoz kapcsolt kerékpáros túra
Túra hossza: 22 km
Ajánlott időszak: kora tavasztól késő őszig.

A kerékpározást a lenti erdei vasúti állomástól indítjuk. Csömödérből indulva 50 perc vonatozás után érünk a Lenti erdei vasúti állomáshoz. Kerékpározással együtt a program kiinduló ponttól függően 5-7 óra között mozog.

2. nap: Völgybe le túra

Túra típusa: Erdei vasúthoz kapcsolt kerékpáros túra
Túra hossza: 35 km
Ajánlott időszak: kora tavasztól késő őszig.

A kerékpározást a lenti erdei vasút állomástól indítjuk. Csömödérből indulva 50 perc vonatozás után érünk a Lenti erdei vasúti állomáshoz. Kerékpározással együtt a program kiinduló ponttól függően 5-7 óra között mozog.

1. nap

Hegyre fel, völgybe le kerékpártúra - 1. nap A kerékpározást a lenti erdei vasúti állomástól indítjuk. Csömödérből indulva 50 perc vonatozás után érünk a Lenti erdei vasúti állomáshoz. Kerékpározással együtt a program kiinduló ponttól függően 5-7 óra között mozog.

2. nap

Hegyre fel, völgybe le kerékpártúra - 2. nap A kerékpározást a lenti erdei vasút állomástól indítjuk. Csömödérből indulva 50 perc vonatozás után érünk a Lenti erdei vasúti állomáshoz. Kerékpározással együtt a program kiinduló ponttól függően 5-7 óra között mozog.

Vissza az erdei vasúthoz kapcsolódó programokhoz

A Csömödéri Állami Erdei Vasúthoz kapcsolódó programok Több mint 100 km-ével a Csömödéri Erdei Vasút kisvasút-hálózata a legnagyobb az országban, de csak 32 km-en van személyszállítás. Lenti és Kistolmács között a zalai dombságon át zakatol a vonat, aminek mentén helyi termékekről szóló programokat, gyalog- kerékpáros- és tematikus túrákat is ajánlunk.

A GO IN NATURE projekt együttműködő partnerei