funiQ logo

Két nap-két hegy gyalogtúra

Töltsd le az útvonalat GPX-fájlként a GPS eszközödbe!

1. nap Lentihegy

Túra típusa: Erdei vasúthoz kapcsolt gyalogos túra
Túra hossza: 11 km
Ajánlott időszak: májustól szeptember végéig

A gyaloglást a lenti erdei vasúti megállótól indítjuk. Csömödérről indulva 1 óra vonatozás után érünk a lenti végállomáshoz. Vonatozással együtt a program kiinduló ponttól függően 6-7 óra között mozog. (Figyelem, egész napos program!)

2. nap: Bázakerettyei hegy

Túra típusa: Erdei vasúthoz kapcsolt gyalogos túra
Túra hossza: 4,5 km
Ajánlott időszak: májustól szeptember végéig

A gyaloglást a Bázakerettye alsó erdei vasúti megállótól indítjuk. Csömödérről indulva 1 óra vonatozás után érünk az állomáshoz. Vonatozással együtt a program kiinduló ponttól függően 3-4 óra között mozog. (Figyelem, strandolással egész napos programmá szervezhető!)

1. nap útvonal

Lentihegyi kitekintő gyalogtúra A gyaloglást a lenti erdei vasúti megállótól indítjuk. Csömödérről indulva 1 óra vonatozás után érünk a lenti végállomáshoz. Vonatozással együtt a program kiinduló ponttól függően 6-7 óra között mozog, tehát egész napra tervezzünk.

Pincék Lentihegyen
Pincék Lentihegyen Fotó: Kovácsné Kocsi Zsuzsanna

2. nap útvonal

Két nap-két hegy gyalogtúra 2. nap, Bázakerettye A gyaloglást a Bázakerettye alsó erdei vasúti megállótól indítjuk. Csömödérről indulva 1 óra vonatozás után érünk az állomáshoz. Vonatozással együtt a program kiinduló ponttól függően 3-4 óra között mozog. Strandolással egész napos programmá szervezhető.

kilátó a bázakerettyei szőlőhegyen
Kilátó a bázakerettyei szőlőhegyen Fotó: Kovácsné Kocsi Zsuzsanna

Vissza az erdei vasúthoz kapcsolódó programokhoz

A Csömödéri Állami Erdei Vasúthoz kapcsolódó programok Több mint 100 km-ével a Csömödéri Erdei Vasút kisvasút-hálózata a legnagyobb az országban, de csak 32 km-en van személyszállítás. Lenti és Kistolmács között a zalai dombságon át zakatol a vonat, aminek mentén helyi termékekről szóló programokat, gyalog- kerékpáros- és tematikus túrákat is ajánlunk.

A GO IN NATURE projekt együttműködő partnerei