funiQ logo

Bökk-hegyi kilátó, Ábrahámhegy

Az ábrahámhegyi kilátó azon kevés balatoni kilátók közé tartozik, ami a településen belül található, és nem kell feltétlenül túrázni a panoráma kedvéért. Az autóval is könnyen megközelíthető háromemeletes kilátót 2002-ben adták át a település "közepén" lévő Bökk-hegyen.

A kilátó tetejéről jól látni a szemközti fonyódi hegyeket, megfigyelhetjük a szomszédos Örsi-hegyet, vagy a Káli-medence felé elláthatunk egészen a Hegyestűig is. A kilátó tetején kis táblák segítenek eligazodni a látnivalókban.

Jelzett turistaút nem vezet közvetlenül a kilátóhoz, de ha a 71-es főúton megyünk, akkor a Bökkhegyi úton felsétálva könnyen elérhetjük a kilátót. Autóval ugyanezt az utat javasoljuk, az utca végén lehet parkolni.

A kilátó egész évben nyitva tart, ingyenesen látogatható.

Még több kilátó a Balatonnál

Kilátók és kilátópontok a Balaton környékén Ha eltávolodunk kicsit a vízparttól, és felkerekedünk egy közeli magaslatra, azonnal elénk tárul a Balaton és környékének lenyűgöző panorámája. Cikkünkben részletes gyűjtemény található a Balaton körüli épített és természeti kilátópontokról, de a térképet böngészve is kiválaszthatjuk úti célunkat.