funiQ logo

Sá-Ra Termálfürdő, Hegykő

A Sá-Ra termálfürdő és kemping a környék egyetlen gyógyvizű strandja, 6 hektáros területen, festői természeti környezetben terül el.

a Sá-Ra Termálfürdő bejárata
A Sá-Ra Termálfürdő bejárata Fotó: funiQ

A fürdőben 6 kültéri medence található: két gyógymedence, egy termálmedence, egy úszómedence, egy tanmedence és egy pancsoló. Ezek közül a termálmedence és az egyik gyógymedence egész évben üzemel. Beltérben egy további gyógymedence és egy wellness medence várja a gyógyulni és lazulni vágyókat.

A medencékben 56 fokos, 1434 méter mélységből feltörő termálvízben fürödhetünk. A nátrium-kloridos, alkáli-hidrogénkarbonátos jellegű, kissé kemény, fluoridos, kénes gyógyvíznek a jodidtartalma is jelentős.

A termálvíz idült mozgásszervi betegségek (csonttörések, ficamok, ízületi rándulások, izomhúzódások), nőgyógyászati és urológiai gyulladások, bőrgyógyászati problémák kezelésére alkalmas, valamint jó eredménnyel alkalmazható rehabilitációs kúraként ortopéd és traumatológiai műtétek utókezelésére. A fürdő rendszeres használata oldja a sportolással és a fokozott munkával járó izomfeszültséget, és erősíti az immunrendszert. A vízfelszínről felszálló és belélegzett vízgőzök pedig előnyösen hatnak a légúti panaszokra.

Terápiás lehetőségek:

  • fürdés a termálmedencében
  • iszapkezelés (hévízi gyógyiszappal)
  • orvosi gyógymasszázs
  • vízsugármasszázs
  • víz alatti csoportos gyógytorna

A termálfürdő parkja alkalmas napozásra és pihenésre, a fiatalabbak röplabdázhatnak és lábteniszezhetnek, a homokozóban és a farönk játszótéren pedig a család legkisebb tagjai is elszórakozhatnak.

a Sá-Ra Termálfürdő bejáratát egy szép fa rejti
A Sá-Ra Termálfürdő bejáratát egy szép fa rejti Fotó: funiQ

A fürdő kempingje egész évben várja a látogatókat, de igény szerint panzió vagy apartman is bérelhető (ezek árait és a további részleteket, terápiás ellenjavallatokat lásd a fürdő honlapján).

Elérhetőség

Cím: 9437 Hegykő, Fürdő utca 5.
Tel.: +36 99 540 220
E-mail: info@saratermal.hu
Web: www.saratermal.hu