funiQ logo

Veszelovszki Zsolt emléktúra (kerékpáros, 16 km)

Töltsd le az útvonalat GPX-fájlként a GPS eszközödbe!
Teljes táv: 0 km
Össz. emelkedő:  0 m
Össz. lejtő: -0 m
Magasság max.: 203 m
Magasság min.: 155 m

Időpont: 2016. november 26., 11 óra

Útvonal: CsabdiNagyegyházaCsabdi

A kerékpáros emléktúra a Malom közből indul: az iskola melletti területen lehet parkolni aznap, a szemben lévő focipályán lesz a gyalogos és kerékpáros emléktúra gyülekezőhelye. Az iskolában ebből az alkalomból kinyitnak két fűtött osztálytermet, a tornatermet és az ebédlőt is, a közeli Kultúrházban pedig szintén fűtött helyiség várja a résztvevőket. Mindkét helyen lehetőséget biztosítanak a mosdók használatára is, így a túra után mindenkinek lesz lehetősége átöltözni a megemlékezés előtt.

A túra a katolikus templom felé indul, majd jobbra kikanyarodunk a Szabadság utcára. Végigmegyünk az utcán, egészen a falu határáig, ahol a kereszteződésnél balra fordulunk a Bánya útra. A Nagyegyházát és Csabdit összekötő úton kanyargunk, majd a Gesztenye soron érünk be Nagyegyházára. Ahol az út véget ér, jobbra fordulunk, és kb. 100 méter múlva balra láthatjuk a Hangistálló épületét.

Hangistálló, Nagyegyháza A Hangistálló egy koncerthelyszínné átalakított mezőgazdasági épület Nagyegyházán. A helyszín fő profiljaként a komoly-, és népzenei koncerteket nevezhetjük meg, de vásárokat, falunapokat is tartanak itt. A Hangistálló szállást is kínál a túrázóknak vagy a programok után itt maradni szándékozóknak.

Hangistálló
Hangistálló Fotó: funiQ

A rendezvényközpont tulajdonosainak köszönhetően az emléktúrán résztvevőket zsíros kenyér és meleg tea várja itt. Miután átmelegedtünk, elindulunk vissza, Csabdi felé, ugyanazon az úton, amelyiken jöttünk.

Gesztenyékkel szegélyezett út Csabdi felé, ez az ún. bányaút
Gesztenyékkel szegélyezett út Csabdi felé Fotó: funiQ

Csabdi határához érve azonban nem fordulunk le a Szabadság utcára, hanem továbbmegyünk a Bánya úton, majd a kereszteződéshez érve jobbra, az Ady utcába kanyarodunk. A buszmegállónál, ahonnan már Béke utcaként folytatódik az út, balra látunk egy játszóteret, itt kell felkanyarodni a Béke utca 63-as házhoz, a megemlékezés helyszínéhez.

Az utcán továbbgurulva egyenesen, majd a Malom közbe bekanyarodva visszaérünk a parkolóhoz, ahonnan indultunk. A bringákat letéve innen visszasétálunk a házhoz.

Megemlékezés

Veszelovszki Zsolt temetése kapcsán a család az alábbi levelet osztotta meg:

Kedves barátok, ismerősök!

Zsolttól november 26-án, szombaton búcsúzunk otthonában, Csabdiban. Az egész napos rendezvény nyilvános, így mindenkit nagyon sok szeretettel várunk!

11 órától indul a helyi kultúrháztól egy kerékpáros, illetve 12 órától egy gyalogos emléktúra.

13 órától gyülekező a Veszelovszki rezidencián (Csabdi, Béke utca 63.) A vendéglátás batyus jellegű, ezért kérjük, aki teheti, járuljon hozzá egy tálca süteménnyel, egyszerűbb álló fogadásra alkalmas étellel, illetve itallal, és hozzatok magatokkal egy bögrét is a forralt borhoz!

Szeretnénk a virágok, koszorúk helyett valami „zsoltosabbat”: az Ő egyik dédelgetett álmát megvalósítani. Tavasszal megépítjük a kerti grillezős-kemencés pihenőt, ehhez szeretnénk tőletek egy-egy kisméretű tömör téglát kérni, amit érkezéskor a kijelölt területen kérünk elhelyezni. Ezzel mindannyian hozzátehetnétek egy darabot az álmához.

A szertartás 14 órakor kezdődik megemlékezésekkel és a hamvak elszórásával, ezt követően lesz alkalom az egyéni megemlékezésekre, beszélgetésekre, az együttlétre. Lehetőségetek lesz egy nagy emlékkönyvbe írni, hozni, beragasztani bármit, amit itt hagynátok.

Mécsesek, gyertyák egész nap elhelyezhetőek lesznek a kijelölt helyen. A parkolást nem tudjuk közvetlenül a háznál megoldani (de a falun belül lesz), viszont mindenki számoljon egy 5-10 perces sétával! A várhatóan jelentős tömegre való tekintettel arra kérnénk mindenkit, igyekezzen tele kocsikkal érkezni! Ennek szervezéséhez, illetve bármilyen kérdéssel kapcsolatban a következő címen érdeklődhettek: vzsoltemleknap@gmail.com

Kérnénk továbbá fotókat tőletek (lehetőség szerint a képbe szerkesztett dátummal, helyszínnel, és/vagy rövid szöveggel) november 18-ig az emlék-filmhez ide: https://drive.google.com/…

Szeretnénk mindenkit megkérni az esemény zökkenőmentes lebonyolítása érdekében, hogy időben érkezzen, illetve egy visszaigazolást küldjön a következő regisztrációs oldalra – akár csoportosan is -, hogy lássuk a nagyságrendi létszámot! http://doodle.com/poll/cwwnc3mp4tuiik3q

Nagyon köszönjük!

Mindenkit, aki velünk szeretne végső búcsút venni Zsolttól, nagyon sok szeretettel várunk!

a család