funiQ logo

Balatonszárszó - Központi strand

A korábban szabadstrandként működő balatonszárszói Központi strand 2016-tól fizetős fürdőhelyként üzemel. A helyiek véleménye szerint a Balaton partján a víz minősége itt a leglágyabb és legsimogatóbb, mivel magas benne a magnézium- és kalciumtartalom. Különleges, mesés atmoszférával rendelkezik, ebben nagy szerepet játszik a strandon található természetes öböl és a 2010-ben kezdődött „Süsü-kultusz“ is.

Csukás István sok éve Szárszó egyik díszpolgára, aki tavasztól őszig itt szokta tölteni az idejét. Az ő jelenléte és legnépszerűbb alkotása, Süsü, a sárkány adta a Csukás színház ötletét. Az éveken át nem használt kertmoziból kialakított színházban egész nyáron felnőtt- és gyerekelőadásokat tartanak. A strand melletti színház ad otthont az évente megrendezésre kerülő Süsü Fesztiválnak is.

Csukás Színház
Csukás Színház Fotó: funiQ

A kisgyermekes családok és az aktív nyaralók is megtalálhatják a számukra megfelelő programot, hiszen van itt ugrálóvár, csúszda, gigantikus homokozó, játszótér, röplabda és focipálya, továbbá az öbölben kialakított gyerekpancsoló. Lehetőség van vízibiciklit és strandkajakot kölcsönözni. Minden hétvégén színes programok, zenés, táncos műsorok várják a vendégeket.

Nyitva tartás

2017. június 15. – augusztus 31.
Naponta: 9:00 - 20:00

Árak

  • Felnőtt napijegy: 600 Ft
  • Felnőtt jegy 16 óra után: 300 Ft
  • Gyermek napijegy (4-18 év között): 250 Ft
  • Nyugdíjas napijegy: 400 Ft
  • Kabin: 400 Ft/nap
  • Értékmegőrző: 400 Ft/nap

A jegy egy napra szól, karszalag használatával napi többszöri belépésre jogosít.

Parkolás

A parkolás a község területén mindenhol ingyenes.

Elérhetőség

Cím: Balatonszárszó, Mikszáth Kálmán utca
Tel.: +36 84 362 940
Web: A Csukás István színház műsora ide kattintva elérhető.