funiQ logo

Kerékpártúrák

Kerékpártúrák családoknak Gondolva a gyerekes családokra, összegyűjtöttünk egy listát azokról a biciklitúrákról, amik viszonylag sík terepen haladnak, nem túl hosszúak, több pihenőhelyet és látnivalót tartogatnak és emellett persze biztonságos útszakaszokon haladnak.

családi biciklizés
Családi biciklizés Fotó: funiQ

Határon átnyúló kerékpártúrák Néhány Magyarországgal szomszédos országba vezető kerékpártúrát gyűjtöttünk csokorba, hogy Szlovénia, Románia, Szlovákia, Horvátország és Szerbia is könnyebben elérhetővé váljon. Emellett ajánlunk néhány montenegrói túrát is.

Tókerülő túrák Négy legnagyobb tavunk tókerülő túráinak részletes leírását és a körülöttük lévő települések ismertetőjét olvashatjátok itt. Emellett ajánlunk néhány kisebb tavas útvonalat és rövidített szakaszokat is a nagy körökhöz.

Balaton környéki és Balaton-felvidéki kerékpártúrák A Balaton környékén lévő és a Balaton-felvidéken fekvő településeket számos hosszabb-rövidebb biciklitúra során felfedezhetjük, ezeket ajánljuk most figyelmetekbe.

Balatonakali vízpart
Balatonakali vízpart Fotó: funiQ

Tisza-tavi kerékpártúrák A Tisza-tó folyamatosan fejlődő, izgalmas látnivalókkal gazdagodó környékét ezúttal két keréken barangolhatjuk be. Túráink között 18 km-től 95 km-es kerékpárutak szerepelnek, így mindenki megtalálhatja a magához illőt.

Városi túrák Biciklivel nem csak a két vagy több település közötti távolságot küzdhetjük le, hanem egy város látnivalóit is végigjárhatjuk két keréken.

a Bazilika a Szent István tér felől
A Bazilika a Szent István tér felől Fotó: funiQ

Velencei-tó kerékpártúrák A teljes Velencei-tó kör 33 km hosszú, de kisebb szakaszokon kerekezve is megismerhetjük a tavat és környékét.

Dunakanyar kerékpártúrák A Börzsöny és a Visegrádi-hegység környékén haladó túrák szemkápráztató panorámát nyújtanak a Dunakanyarra és szinte minden útvonal mentén kilátók sorakoznak, ahonnan az egész vidéket beláthatjuk.

Cserhát Natúrpark kerékpártúrák A Cserhát csodás lankái közt megbújó apró kis települések féltve őrzik népi hagyományaikat, ünnepi öltözetüket és helyi ételeiket.

tipikus palóc ház Ófaluban
Tipikus palóc ház a hollókői Ófaluban Fotó: Cartographia

Alföldi kerékpártúrák Baja és Orosháza környékén, az Alföld déli részén ajánlunk túrákat, amiket családoknak, társaságoknak is javasolunk.

Pécs környéki kerékpártúrák Pécs a Zsolnay Kulturális Negyed, a Csontváry Múzeum, hazánk legnagyobb dzsámija és a Szent Péter és Pál apostolok-székesegyház otthona. Innen indulnak ajánlott biciklitúráink, amelyek Eszékig és a Balatonig is elkalauzolják a bicajosokat.

Tata környéki kerékpártúrák A Duna és az Által-ér között, a Gerecse nyugati és középső területein található gyalogos és kerékpáros útvonalhálózat csodálatos természeti környezetben megbúvó falvakon és erdei utakon vezet keresztül. Rövid, gyerekekkel is könnyen teljesíthető túrákat, és nehéz hegyi terepet egyaránt ajánlunk.

Derítő-tó
Derítő-tó Fotó: Tourinform Iroda, Tata ©

Tündérvölgyi kerékpártúrák A Gerecse hegység a Vértes között húzódó néhány település környékét nevezik Tündérvölgynek. A csendes kis községes csodálatos környezetben fekszenek.

Zalai kerékpártúrák Zala megyét pókhálószerűen keresztezik a biciklizhető utak, így azt lehet mondani, hogy bárhonnan bárhová eljuthatunk két keréken.

Völgy vidék és Velencei-tó környéki kerékpártúrák 15 különböző kerékpáros túrát ajánlunk Budapest és a Vértes közötti Völgy Vidéken, valamint a Velencei-tó körül. Közben számtalan izgalmas látnivaló vár, köztük az Alcsútdobozi arborétum, a tabajdi mezítlábas park vagy akár az etyeki pincék.

bicikliút a Velencei-tó mellett
Bicikliút a Velencei-tó mellett Fotó: funiQ